Payroll maakt uw bedrijf flexibel

De economie trekt aan, de werkloosheid daalt. Ook het midden- en kleinbedrijf merkt deze trend. En toch durven of willen veel werkgevers in het mkb er niet toe over te gaan meer mensen in vaste dienst te nemen. Payroll is dan een uitkomst. U kunt dan als werkgever eenvoudig extra mensen aannemen, maar loopt geen arbeidsrechtelijke risico’s als u voor hen onverhoopt na een jaar of een half jaar geen werk meer hebt. Deze mensen komen bij het payrollbedrijf op de loonlijst en dit bedrijf neemt, als juridisch werkgever, die risico’s van u over. Net als de administratieve lasten.

Renew Payroll is zo’n payrollbedrijf. Dit bedrijf is in de afgelopen jaren flink gegroeid met klanten door heel Nederland. Niet alleen mkb’ers overigens. Ook grote bedrijven met een vast personeelsbestand, brengen hun ‘flexibele schil’ onder bij Renew Payroll. De laatste personeelsuitbreiding bij Renew vond plaats per 1 januari dit jaar en was nodig vanwege de toenemende vraag naar personeel in het bedrijfsleven. Johan Ketelaars, operationeel directeur van Renew Payroll: “Vaste klanten bellen ons steeds vaker met de vraag of we nog geschikte mensen hebben voor bepaalde vacatures. We proberen de vacatures te matchen met werkzoekenden bij ons in het systeem. Want mensen kunnen zich bij ons inschrijven als ze een (nieuwe) baan zoeken. In toenemende mate kunnen we op deze manier een match tot stand brengen. Dat is ook een voordeel van ons bedrijf: omdat wij (juridisch) werkgever zijn, laten we werknemers niet in de kou staan als ze bij het bedrijf waar ze aan het werk zijn onverhoopt niet kunnen blijven. Wij proberen hen zo snel mogelijk aan nieuw werk te helpen. En uiteraard verzorgen we alle regelzaken eromheen. Dat ontzorgt de werkgever. Ook bij ziekte van de werknemer zorgen wij voor doorbetaling en begeleiding.”

Ondernemers kiezen voor Renew Payroll vanwege de laagdrempeligheid. Het bedrijf staat goed bekend in de regio maar heeft klanten door heel Nederland. Andere pluspunten volgens Johan: “Laag ziekteverzuim, goed beleid bij arbeidsongeschiktheid en alle contracten worden gedigitaliseerd verzonden. Kortom, een waterdicht en transparant systeem. Want dat vinden we belangrijk. En je hebt niets meer te zoeken in de wereld van payroll zonder certificering. Die wordt jaarlijks gecontroleerd door de Stichting Normering Arbeid en de Cao-check namens de NBBU. De payrollbranche is de best gecontroleerde bedrijfstak in Nederland.”

Renew Payroll
Vlierwerf 7a
4704 SB  ROOSENDAAL
T: 0165-760009
E: info@renewpayroll.nl
I: www.renewpayroll.nl

Tekst: Aly Breemhaar
Fotografie: Marijana Pajovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *