Personeel en verzuim

Veel zelfstandigen beginnen als eenmansbedrijf. Maar als de zaken goed gaan, worden er al snel medewerkers aangetrokken. Zij helpen de ondernemer om zijn bedrijf verder uit te bouwen en vormen een heel belangrijke succesfactor. Maar personeel geeft ook zorgen.

Loondoorbetaling
Een van de belangrijkste zorgen van de werkgever is het verzuim van zijn mensen. Dat brengt het werk in gevaar en levert kosten op. Niet alleen omdat er vaak vervanging moet worden geregeld maar ook omdat de werkgever verplicht is om het loon van de verzuimende medewerker door te betalen. En dat kan bij langer verzuim fors in de papieren lopen. Eén hernia kan een klein bedrijfje zo uiteindelijk de kop kosten.

Complete oplossing
Een groot risico dus voor een ondernemer dat ook nog een hoop werk met zich meebrengt. Veel ondernemers besluiten dan ook om dit risico te verzekeren. Dat levert niet alleen financiële zekerheid op maar verlost hen ook van andere kopzorgen. Er zijn tegenwoordig namelijk complete verzuimoplossingen. Inclusief loondoorbetaling, arbodienstverlening, doelgerichte preventie en re-integratie. De werkgever voldoet in één klap aan al zijn wettelijke verplichtingen. Sommige verzekeraars maken het de werkgever bovendien heel eenvoudig, met één centraal internetloket waarmee hij alles regelt.

Kees de Vreede
Relatiebeheerder bij De Zeeuwse Verzekeringen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.