Perspectief voor de toekomst

Veel starters, zij-instromers, doorstromers en herintreders denken wel eens na over een carrière in de zorg. Maar wat zijn de mogelijkheden? Kun je bijvoorbeeld leren en werken tegelijk? En zijn er dan verschillende specialismen waar je in door kunt groeien? De grote en veelzijdige zorg-organisatie Zorgstroom geeft antwoord.

“Ontwikkelen en doorstromen wordt bij Zorgstroom op tal van manieren gefaciliteerd”, begint Zorgstroom recruiter Carien Midavaine. “Zowel voor zowel bestaande als nieuwe collega’s. Intern hebben we mooie opleidingstrajecten, zoals het BBL-traject, waarbij je werkt en leert tegelijk. Zorgstroom biedt hierin opleidingen voor zowel MBO Verzorgende niveau 3 en 4 als HBO Verpleegkundige niveau 6. We hebben daarbij oog voor de (stage)wensen van de collega en letten op een goede balans tussen werk en privé. Je leert ontzettend veel en de passende salarissen en baangarantie maken het plaatje compleet.”

Ook als Zorgstroom een opleiding niet zelf in huis heeft, zijn er nog aanvullende mogelijkheden. “Als een collega zich verder wil specialiseren, dan gaan we graag samen op zoek naar passende oplossingen. Maatwerk, daar draait het om. Dat passen we toe bij onze cliënten, maar ook bij onze medewerkers.”

Maatwerk voor cliënten en medewerkers
Door haar veelzijdige zorgaanbod kan Zorgstroom dat maatwerk bieden. Recruiter Roos Slagboom hierover: “We willen cliënten zoveel mogelijk het leven laten leven zoals zij dat willen. Ook onze medewerkers voelen zich daar prettig bij. Je gaat immers in de zorg werken omdat je van betekenis wilt zijn voor anderen. Bij ons kunnen ze hun vak met liefde en plezier uitvoeren. Ze krijgen in de zelfsturende teams bij de divisie ‘Zorg Thuis’ en in de zelforganiserende teams bij de divisie ‘Wonen en Zorg’ vrijheid en verantwoordelijkheid om het maatwerk te bieden. We onderzoeken nu ook de mogelijkheden voor combinatiefuncties, om de veelzijdigheid van het werk nog verder te vergroten.”

Zorgstroom is altijd op zoek naar enthousiaste collega’s. Medewerkers voor vaste functies én vakantiekrachten voor in de zomer- en kerstperiode. Voor hulp in de zorg op locatie of thuis, in huishouding of als logistiek medewerker bij Tafel Thuis. Bij je sollicitatie praat je met ervaren medewerkers. Zij weten immers waar ze het over hebben. Dat is wel zo fijn.

Kijk op www.werkenbijzorgstroom.nl voor meer informatie en vacatures.

 

Zorgstroom
Breestraat 15
4331 TS Middelburg
www.werkenbijzorgstroom.nl
0118 – 684 000
p&o@zorgstroom.nl

TEKST: KIM DE BOOIJ  FOTOGRAFIE: ERIC KONINGS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *