Plein toont Walcheren op zijn best

artikel-2-foto-1Het Walcherenplein biedt een dwarsdoorsnede van het mkb in de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere. Die laatste gemeente is bovendien zelf present tijdens de Contacta. Het thema ‘Samen groeien’ sluit nauw aan bij de intenties van de deelnemende ondernemers. “Het saamhorigheidsgevoel is groot. Dat betekent dat we contacten naar elkaar doorverwijzen. Daarword je uiteindelijk allemaal sterker van.”

Jéan van Oorschot is coördinator van het Walcherenplein. Zij is enthousiast over het gemêleerde gezelschap dat op ‘haar’ plein neerstrijkt. “We hebben nu al aanmeldingen van circa 30 bedrijven en organisaties in uiteenlopende sectoren: van dienstverlening en (af-)bouwbedrijf tot transportbedrijf en internetexperts. Aantrekkelijk is dat we een goede combinatie hebben van nieuwkomers en bedrijven die al vaker deelnamen. Zo wordt de bezoeker ook dit jaar weer verrast met oud en jong ondernemerschap.”

Nieuwkomers
Dat zelfs nieuwkomers niet persé jong zijn, bewijst Oliehandel Dekker uit Grijpskerke. Dit bedrijf neemt dit jaar voor het eerst deel en zal zeker de nieuwe activiteit Zeeland Bunkering presenteren. Elloro daarentegen is een jong internetbedrijf dat gehuisvest is in DOK41, de broedplaats voor innovatieve startups. Verder is ook Autentico een opvallende nieuwkomer, de Middelburgse kalkverf-producent die onlangs een distributiecentrum in Middelburg opende.

Cultuur verbindt
Evenals vorig jaar wordt op het Walcherenplein nadrukkelijk gezocht naar een verbinding met cultuur. “Cultuur is een belangrijk onderdeel van een stad. Het draagt bij aan een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. Nog te veel zijn het gescheiden werelden, terwijl zoveel kruisbestuiving mogelijk is. Waarom niet vergaderen in een museum bijvoorbeeld? Of nodig een zakenpartner eens uit om Zeeuwse collecties te bekijken. Om die reden stellen we dit jaar ruimte beschikbaar aan het Zeeuws Maritiem MuZEEm uit Vlissingen.”

Walcherenplein2

Uitstekende horeca
De horeca op het Walcherenplein wordt opnieuw verzorgd door SEC Catering uit Vlissingen. Jéan is enthousiast over de manier waarop deze Zeeuwse cateraar invulling geeft aan zijn rol als gastheer. “Het is ieder jaar een enorme logistieke uitdaging om de horeca voor elkaar te krijgen. SEC kan dat ontzettend goed. Het is avond na avond barstensvol op ons horecaplein. Wat verder fantastisch werkt, is dat zij ook in de stands zelf bedienen. Standhouders die in gesprek zijn met iemand kunnen dus eenvoudig een drankje bestellen in plaats van dat ze het zelf moeten gaan halen.”

Goed voorbereid
In de aanloop naar de Contacta zijn alle ondernemers een keer samengekomen. “Het is belangrijk dat iedereen elkaar kent en makkelijk naar elkaar kan doorverwijzen. Met de Walcherse saamhorigheid is het dik in orde, dat blijkt weer tijdens deze Contacta.” Het gevoel van ‘samen de schouders eronder’ begint voor ondernemers die zich presenteren op het Walcherenplein al ruim voor de start van de Contacta.

ContactaNL 2016: Hal 1 – Noordzeehal

TEKST CAROLINE HOUMES | FOTO’S SUZAN THIRY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *