Populariteit van thuiswerk-apps verschilt per provincie

Uit de laatste cijfers van Google blijkt zelfs dat elke provincie in Nederland voorkeur heeft voor een andere thuiswerk-app. Daarnaast is de vraag naar thuiswerk-apps sinds de thuiswerk maatregelen sterk toegenomen in Nederland. Hieronder de cijfers.

Nederlanders massaal op zoek naar thuiswerk-apps sinds persconferentie Rutte
Sinds 13 maart is de populariteit van thuiswerk-apps in Nederland geëxplodeerd. Dat is ook niet zo gek. Op deze dag maakte Rutte bekend dat Nederland zo veel mogelijk thuis moet werken om de verspreiding van het virus in te dammen. Hiervoor was er beduidend minder animo voor thuiswerk-apps. In de data van Google Trends zien we dat de vraag naar apps als Zoom, Microsoft Teams en Skype tijdelijk is verdriedubbeld in Nederland.

West-Nederland kiest voor Zoom, Oost-Nederland is verdeeld
In elke provincie hebben bewoners de voorkeur voor een andere thuiswerk-app. Dit blijkt uit data van Google Trends. In het westen van Nederland is er overduidelijk meer interesse in Zoom. Van Zeeland tot Noord-Holland is de app het allerpopulairste volgens Google. Het oosten van het land is meer verdeeld. In Groningen, Drenthe en Limburg is er een voorkeur voor Skype. In Friesland, Overijssel en Gelderland is Microsoft Teams de winnaar.

Thuiswerk-apps alleen doordeweeks populair
Van maandag tot en met vrijdag zien we de grootste pieken in Google rondom de thuiswerk-apps. De eerste piek is op maandag, waarschijnlijk vanwege de weekstart. Op vrijdag zien voor Zoom opnieuw een piek. Dit zou kunnen duiden op de weekafsluiting of zelfs de digitale vrijdagmiddagborrel. In het weekend wordt er dus, gelukkig, thuis niet doorgewerkt.

 

Bron: OAK helpt bedrijven met digitaal organisch groeien. Van Google tot Amazon: wij vergroten je zichtbaarheid in zoekmachines op duurzame wijze. Meer weten over hoe wij bedrijven helpen met hun digitale groei? Kijk op oakisnow.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.