Prijs voor duurzame inzetbaarheid werknemers

Wat is het vitaalste bedrijf van Zeeland? Pieter van den Hoogenband gaat op zoek naar de ondernemer die het duurzaamst met zijn werknemers omgaat. De zwemkampioen maakt half mei bekend wat zich Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland mag noemen. Ondernemers uit Zeeland kunnen zich tot 21 april inschrijven.

De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland is voor het bedrijf met een mentaal en fysiek topteam, met veel werkplezier en balans tussen inspanning en ontspanning. De prijs wordt half mei uitgereikt. Van den Hoogenband gaat in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. De twaalf provinciale winnaars nemen het aan het einde van het jaar tegen elkaar op in de strijd om de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017. De winnaar daarvan wordt eind november bekendgemaakt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam.

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, licht Van den Hoogenband toe. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland 2017 mag het stokje overnemen van ZLM Verzekeringen uit Goes. Drie jaar geleden zette het toenmalige directieteam van ZLM Verzekeringen de eerste stappen om de 200 medewerkers in beweging te krijgen. Traplopen, een gezonde lunch en ontspannen door tafelvoetballen worden gestimuleerd. Er is zelfs een lifecoach aangesteld die medewerkers helpt een structureel vitaler leven te gaan leiden.

Werkgevers uit Zeeland kunnen zich tot 21 april inschrijven voor de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn. De jury van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland bestaat behalve uit Van den Hoogenband uit professor Erik Scherder en universiteitshoogleraar Louise Gunning.

Over Het Vitaalste Bedrijf van Nederland
De zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar stimuleren daarom ondernemers om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.