Programma Circulaire Economie op ZB Netwerk

HZ University of Applied Sciences en Stichting Switch organiseren voorafgaand aan de Zeeland Business Netwerkbijeenkomst van 9 oktober een programma rond de Circulaire Economie.

logo SwitchNiels Wagemaker van de Circular Company vertelt over zijn ervaringen als ondernemer, over geld verdienen met afval. De presentatie vindt plaats in het Atrium van de HZ, Edisonweg 4 Vlissingen, om 17:00 uur.

The Circular Factory focust op de grootste vervuiler van Nederland; de bouw- en sloopbranche. Circa 40% van het afvalvolume in Nederland komt uit deze branche. Slechts een beperkt deel wordt momenteel hergebruikt. Daar liggen dus grote circulaire kansen. Denk aan het upcyclen van beton, plastic en hout van sloopprojecten naar nieuwe grondstoffen en materialen. Vooralsnog wordt er alleen puin gekraakt om grondstoffen te herwinnen. De rest verdwijnt in de afvalcentrale. Hier ligt dus een enorm recovery potentieel. Een introductie over de Circulaire Economie vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=UhYPc5gfEMI

Op 10 oktober vindt de landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. Door heel Nederland zullen duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Zeeland Business laat in samenwerking met de HZ University of Applied Sciences, Switch en het UWV zien dat duurzaamheid past in het bedrijfsleven.

Deelname is gratis. Graag even aanmelden per mail naar backoffice@zeelandbusiness.nl. Vergeet niet om aan te geven of je voor het middag- of avondprogramma komt of voor beiden!

Bekijk ook de aankondiging op de website:  https://www.zeelandbusiness.nl/9oktober/

Dit is een activiteit van het programma MVO Loont, uitgevoerd door Stichting Switch. Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *