Effectief voeren van selectiegesprekken

Het gaat weer beter met de economie en het aantal vacatures neemt in hoge snelheid toe. Hoe kom je als werkgever in deze veranderende arbeidsmarkt op tijd aan voldoende en goed gekwalificeerd personeel.

Doelgroep: Iedereen die een rol heeft in de werving & selectie van personeel.

  •  medewerkers afdeling P&O
  • (Directie)secretaresses
  • Middle-managers, leidinggevenden
  • MKB’ers

Locatie: Goes
Tijden : 9.30 tot 16.30 uur

Data:

  • 22 juni en 6 juli
  • 31 augustus en 14 september
  • 5 oktober en 19 oktober
  • 2 november en 16 november(De training gaat door bij een minimale deelname van 6 personen, maximaal 12 deelnemers)

Kosten:

Twee dagen voor € 1.080,- excl. 21% BTW, inclusief koffie/thee en lunch.

Contact & informatie:  

Voor meer informatie graag contact opnemen met:

drs. Marjolein van Kempen
telefoon: 06 – 25 27 20 21
confidee@planet.nl
www.confidee.nl

Het gaat weer beter met de economie en het aantal vacatures neemt in hoge snelheid toe. Hoe kom je als werkgever in deze veranderende arbeidsmarkt op tijd aan voldoende en goed gekwalificeerd personeel. De 2-daagse training Werving & Selectie helpt iedereen die op zoek is naar extra personeel in de W&S aanpak.

Werkwijze:

Korte blokken theorie worden gevolgd door praktijkoefeningen en rollenspel waaraan alle deelnemers actief meedoen. In een korte tijdspanne vergroot u uw kennis en na afloop gaat u met praktische tips en adviezen naar huis die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Dag 1: 

De eerste dag staat volledig in het teken van werving.

Hoe kan je je als werkgever onderscheiden op de arbeidsmarkt? Hoe bereik je potentiele nieuwe werknemers? Welke wervingskanalen kennen we en welke zijn geschikt voor mij? Hoe kan ik social media, waaronder LinkedIn inzetten in mijn werving? Hoe ziet een wervende vacaturetekst eruit? We kijken ook naar de effectiviteit en de kosten van werving.

Het resultaat is meer kennis van diverse wervingsmethoden en daarmee een goed onderbouwde keuze kunnen maken voor die kanalen die passen bij de vacature, doelgroep en organisatie. U bent in staat om een passend wervingsplan op te stellen.

Dag 2:

Op dag 2 verdiepen we ons in de verschillende manieren om de beste kandidaat te selecteren uit de reflectanten. Welke selectiemethoden zijn er? Wat is de betrouwbaarheid van ieder van deze methodes? Hoe zorg ik voor een vlot maar wel zorgvuldig selectieproces? We gaan dieper in op de briefselectie en de moderne variant van de video-sollicitatie.

Het middagdeel van deze dag wordt besteedt aan het oefenen van het voeren van het selectiegesprek met behulp van de STARR methode. Het criterium gericht interviewen.

Het resultaat is kennis om de meest effectieve selectiemiddelen kwalitatief goed in te zetten en de vaardigheid om een goed selectiegesprek te kunnen voeren.

Deze training wordt gegeven door

Marjolein van Kempen

Marjolein van Kempen

Ik ben een bedrijfsmatige trainer/coach met ruime ervaring in het HR vak binnen diverse branches van industrie tot zakelijke dienstverlening en onderwijs. Gespecialiseerd in trainen, opleiden en coaching van medewerkers & management. Betrokken en mensgericht maar tegelijk ook praktisch en zakelijk. Analytisch sterk en communicatief vaardig.

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"217a2c3e56","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"16939","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */