Schrijven voor het web

Schrijven voor het web
Deze training is bedoeld voor iedereen die zelf webcontent schrijft of redigeert: copywriters, marketing- en communicatiemedewerkers, pr-medewerkers, webredacteuren en contentverantwoordelijken.

Duur:
3 uur.

Data en locatie:
16 januari 2018 14:00 uur
20 februari 2018 14:00 uur
27 maart 2018 14:00 uur

Molenwater 81, Middelburg

Prijs:
€ 149,- excl. BTW.  U kunt zich inschrijven via deze website.

Docenten:
Wendy Suurmond
Nedbase

Tussen schrijven voor het web en schrijven voor op papier zit een wereld van verschil. Goede webteksten verleiden bezoekers én zoekmachines. Ze komen snel tot de kern, zijn prettig leesbaar én scoren in Google. Tijdens de training ‘Schrijven voor het web’ leggen we je het allemaal uit.

Bezoekers komen met een bepaald doel naar jouw website. Ze hebben haast en willen snel vinden wat ze zoeken. En dat heeft gevolgen voor jouw teksten. Ze moeten taakgericht en bondig zijn, aansluiten op de doelgroep en geschikt zijn voor SEO. Wij leren je hoe je goede webteksten opbouwt, ervoor zorgt dat Google jouw teksten vindt en hoe je een sterk contentplan ontwikkelt.

Wat leer je?

Effectieve webteksten
Waar moet je allemaal op letten bij het schrijven van een tekst? Voor wie schrijf je en hoe kun je jouw tekst het beste opbouwen?  Hoe maak je je teksten wervend en zorg je ervoor dat ze lezen als een trein? En dat je jouw doelgroep de juiste kant opstuurt? Kortom: wat wil je bereiken met je tekst en hoe krijg je dat voor elkaar? Aan de handige van praktische tips leggen we het je allemaal uit!

Zoekmachines en SEO
Je leert de basis van zoekmachineoptimalisatie (SEO), hoe een zoekmachine werkt en welke invloed tekst heeft op de vindbaarheid van jouw website.

Resultaat
Na deze praktische training ben je in staat om effectieve, taakgerichte en vindbare webteksten te schrijven. Teksten die qua opbouw, woordkeuze en zinsopbouw voldoen aan de eisen van online.

Deze training wordt gegeven door

Wendy Suurmond

Wendy Suurmond

Communicatieadviseur

Wendy is een enthousiaste communicatieprofessional met passie voor online. Heeft ervaring aan zowel klant- als bureauzijde en als adviseur bij Nedbase is ze vast aanspreekpunt voor online vraagstukken. Vindt andere organisaties helpen het leukste wat er is en kan zichzelf daar helemaal in laten gaan. Loopt niet graag achter de feiten aan en zorgt er daarom voor dat ze altijd op de hoogte is van de laatste trends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *