Social media en smartphone de baas

Workshop ‘social media en smartphone de baas!’.
Voor iedereen die bereid is kritisch te kijken naar het (eigen) gebruik van smartphone en sociale media en er meer bewust mee bezig wil zijn.

Duur:
De workshop duurt 3 uur. Dit is inclusief een korte pauze.

Data en locatie:
Voor de data en locaties van deze cursus kunt u de cursusplanner op VHIC raadplegen.
De training kan ook incompany worden verzorgd.

Prijs:
€ 95,- (incl. cursusmateriaal en excl. BTW.) U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier op de website in te vullen.

Trainer:
Jack Karelse

Geïnteresseerd? Ga naar VHIC voor meer informatie.

Sociale media en smartphones hebben veel leuke kanten en bieden veel mogelijkheden. Mogelijkheden die er 10 jaar geleden nog niet waren. De hele wereld is binnen handbereik. Een straatbeeld zonder smartphones is nog nauwelijks voor te stellen. Met de voordelen komen er ook nadelen. Kunnen we nog wel zonder? Uit onderzoek blijkt dat we te maken kunnen krijgen met social media stress, de angst om iets te missen (fear of missing out) en zelfs verslaving. In deze workshop leggen we uit wat dit betekent, hoe je deze stress kunt signaleren en wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Inleiding
Smartphones en sociale media zijn middelen die het leven kunnen veraangenamen en waar we veel plezier aan kunnen beleven. Sociale media en vele apps helpen ons met winkelen, boodschappen doen, reizen en bankzaken. We kunnen spelletjes spelen, contacten onderhouden en onze gezondheid in de gaten houden.

Nuttig of noodzakelijk?

Soms lijkt het of we onze smartphone geen dag meer kunnen missen. Er kunnen paniekreacties optreden als de smartphone buiten handbereik is of als we 24 uur geen bericht terug hebben van een van onze contacten. Is 40 keer per dag checken op nieuwe berichten veel of weinig?

Beslis jij zelf nog of je je sociale media controleert op nieuwe berichten of is je smartphone je daarin de baas?

Resultaten
Het doel van de workshop is om kritisch te kijken naar gebruik van smartphone en sociale media, problemen te kunnen signaleren en te voorkomen. Na afloop van de workshop heeft u een stappenplan in handen waarmee u (weer) de baas kunt zijn over uw sociale media en uw smartphone. U heeft inzicht in de vraag waarom u er gebruik van maakt en wat het voor u betekent. Ook bent u in staat het gebruik van sociale media en smartphone in uw omgeving bespreekbaar te maken.

Deze training wordt gegeven door

Jack Karelse

Jack Karelse

Jack Karelse is een ervaren informatieprofessional en trainer. Sinds 2011 is hij actief als (sociaal) mediacoach. Hij ontwikkelt workshops en activiteiten voor diverse doelgroepen. Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar bewust gebruik van (sociale) media en technologie in werk en dagelijks leven. Wat is voor jou nuttig of nodig en hoe wil je gebruik maken van de media en middelen die het meest bijdragen aan jouw leven en welzijn? Hij is daarbij nieuwsgierig en zal altijd oog hebben voor verschillende invalshoeken en ideeën. Dat draagt hij ook over. Zijn trainingen en workshops zorgen er voor dat bezoekers naar huis gaan met tips en handvatten waar zij mee vooruit kunnen.

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"c948e29516","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"16989","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */