Verandertrajecten teams

Training ‘Verandertraject teams’.
Voor organisaties die de kansen van sociale media willen benutten en het gebruik er van in goede banen willen leiden.

Duur:
De training duurt 3 dagdelen.

Trainer:
Hepke Rozema

Geïnteresseerd? Ga naar Hepke Rozema voor meer informatie.

Ooit wel eens het gevoel gehad dat er meer uit uw team te halen is, of dat het team niet optimaal functioneert? Ik kan u helpen om uw team effectiever te laten opereren.

In een training richt ik me op verschillende actoren:

  • Intern: Hoe is het team samengesteld, hoe zijn de rollen verdeeld en wordt deze door alle individuele leden ingevuld?
  • Relatie tot de taak van het team : Is deze helder genoeg en is het traject helder genoeg?
  • Relatie tot de leidinggevende: Sluit de stijl van leidinggeven aan bij de opdracht en het team?
  • Relatie tot de organisatie en/of opdrachtgever: is de context waarbinnen zij opereren helder?

Elk team heeft ook nog andere actoren die een belangrijke rol spelen bij zijn functioneren. Deze zijn ingegeven door de werksoort, zoals; ziekenhuis (de rol van de patiënt), overheid (de rol van de politiek) of productiebedrijf (de rol van interne procedures en/of protocollen)

Inleiding
Hoe ziet een traject er uit: Efficiënter in 1 dag.

Stap 1: De intake
Voordat ik aan de slag maken we een goede probleemanalyse. Naar aanleiding van deze analyse maken we samen een plan gericht op de beoogde doelen.

De training – 3 dagdelen

De training
Dagdeel 1:
Wat ‘maakt’ het team?
Aan de hand van de analyse gaan we aan het werk: vaststellen van teamdoelen en persoonlijke doelen, zoeken van de overeenkomsten en rekeninghouden met de verschillen. Welke actoren spelen op welke manier een rol.
In de ochtend gaan we hier middels interactieve werkvormen, zoals bv een teamanalyse, mee aan de slag..
Doel van de ochtend: inzicht in de stimuli, maar ook in de beperkende factoren van het team
Dagdeel 2 en 3:
Het team: één team
Na de lunch gaan we met een aantal aspecten aan de slag.
Hiervoor maak ik gebruik van diverse outdoor methodes, waarmee we elk teamlid uit zijn of haar comfortzone willen halen en alle we thema’s die uit het ochtenddeel zijn gekomen gaan aanpakken
Beoogd rendement van de dag: het team functioneert beter of weet waar nog knelpunten liggen die opgelost dienen te worden
Laatste dagdeel:
Actieplan
Aan het eind van de dag maakt het team een actieplan: waar moeten het team nog aan werken, wat heeft het team nog van de leidinggevende nodig en hoe zorgt het team voor borging. Indien wenselijk kan er nog een vervolgactie gepland worden.

Hoe het pad er ook uit ziet, één ding staat vast, het wordt een dag met heel veel doen, “shit” opruimen en vooral inspiratie opdoen.

Deze training wordt gegeven door

Hepke Rozema

Hepke Rozema

Hepke Rozema (1961) heeft meer dan 20 jaar ervaring met het begeleiden van mensen en organisaties op het gebied van effectieve communicatie, persoonlijke ontwikkelingen het behalen van doelen. Ik ben een enthousiast trainer, die vol passie werkt. geen ingewikkelde theorieën, maar uw eigen praktijk is het uitgangspunt. Zijn inspiratiebronnen zijn NLP (master teacher), ervaringsgericht leren vanuit Outward Bound en diverse workshops op het terrein van effectief communiceren. Zijn passies zijn motorrijden en het restaureren van oude auto’s.

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"97ad3eea36","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"16848","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"off","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */