Provincie start stimuleringprogramma Crowdfunding: 50.000 euro in 10 minuten

crowdfunding
Met een drukbezochte bijeenkomst werd vrijdag 4 maart het startschot gegeven voor het programma Crowdfunding in Zeeland. Hoogtepunt van de ochtend was de lancering van de crowdfundingcampagne van Paul Cadsand van Van Cadsand Beds. Ter plekke zagen de deelnemers hoe zijn campagne om 50.000 euro op te halen voor de ontwikkeling en promotie van een geavanceerd slaapsysteem in minder dan een kwartier tot het gewenste doelbedrag leidde.

Een dergelijk snel succes wekt de indruk dat crowdfunding een makkelijke en snelle manier is om financiering op te halen. In werkelijkheid ging aan de campagne van Paul van Cadsand een intensieve voorbereiding vooraf. Nynke van der Ploeg, één van de initiatiefnemers van de Zeeuws-Vlaamse speelfilm Petit Paris kan dat be-amen. ‘Wij zijn met vier mensen twee maanden bijna fulltime bezig geweest met onze campagne’, vertelde zij het publiek tijdens de bijeenkomst. Het resultaat mag er echter zijn: in twee maanden haalde zij ruim 100.000 euro op. Belangrijker echter dan de financiering was het draagvlak dat de campagne voor de film creëerde onder de bevolking van Zeeuws-Vlaanderen.

Volgens het principe ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ krijgen tijdens het programma Crowdfunding in Zeeland 15 ondernemers en culturele initiatieven de mogelijkheid om hun campagne te laten begeleiden door de crowdfunding coaches van Douw&Koren. De gelukkigen krijgen twee verdiepende sessies, waarin zij onder begeleiding van de coach hun project campagneklaar maken, en een aantal uren individuele coaching. De selectie van deze winnaars vindt plaats door vertegenwoordigers van de provincie Zeeland, NV Economische Impuls Zeeland, ZB Planbureau, de Kamer van Koophandel en de samenwerkende gemeenten in Zeeland. Zij zijn de partners in het stimuleringsprogramma.

Ondernemers en initiatiefnemers van culturele projecten kunnen zich voor het begeleidingstraject aanmelden na afloop van een speciale masterclass crowdfunding op 19 april, in Theater De Mythe in Goes. Tijdens de masterclass onthult crowdfundingexpert Simon Douw van Douw&Koren de geheimen en fijne kneepjes van het voeren van een succesvolle campagne.

De masterclass is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan tot 12 april via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *