Publiek-private samenwerking tussen Film by the Sea en CineCity

FBTSDe verdergaande overheidsbezuinigingen hebben de directie en Raad van Toezicht van Film by the Sea ertoe genoopt om op zoek te gaan naar een vernieuwende opzet om de kwaliteit van het festival ook in de komende jaren te kunnen  garanderen. Deze opzet is gevonden in de vorm van een bijzondere publiek-private samenwerking tussen Film by the Sea en CineCity, waarbij Film by the Sea zich meer op de inhoud concentreert en CineCity op de uitvoering en facilitering  met de daarbij horende risico’s van het private ondernemen. Deze samenwerking moet leiden tot meer efficiency en continuïteit. Bestaande en nieuwe sponsorships spelen een belangrijke rol in dit nieuwe business model.

Film by the Sea wil hiermee een toekomstbestendige structuur opzetten voor het internationale filmfestival. Leo Hannewijk, algemeen directeur van Film by the Sea is enthousiast over deze samenwerking: “We kunnen ons hierdoor nog meer richten op de inhoud en uitstraling van het festival. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er nu niet meer verder bezuinigd wordt ”. Ad Weststrate, eigenaar en directeur van CineCity: “Met de nieuwe zaal CCXL kunnen we het programma verrijken met optredens van bekende artiesten en kan het festival nog meer bezoekers trekken”. Vanaf het openingsjaar in 1998, is CineCity dé locatie waar het internationale filmfestival Film by the Sea elk jaar wordt gehouden.

De 18e editie van Film by the Sea is van 9 tot en met 18 september 2016. De belangrijkste pijler van het festival blijft als vanouds film en literatuur. In het voorjaar van 2016 zullen de eerste bekendmakingen volgen. De start van de kaartverkoop voor de gala- openingsavond op 9 september gaat 1 februari van start op www.filmbythesea.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.