Rederij Denick: aan boord begint de ontspanning

“Varen op een schip is ontspannen. Het water, het steeds wisselende uitzicht en de open, transparante ruimtes zorgen voor een aangename sfeer. Zelfs gasten die wat aarzelend over de loopbrug komen, zijn na afloop enthousiast over hun ervaringen op het Zeeuwse water.”

De passie van schipper Alexander de Vries van rederij Denick is voelbaar. Al meer dan twintig jaar verzorgt hij rondvaarten en partycruises. Hij beschikt hiervoor over twee schepen. De Denick II heeft een capaciteit van 249 gasten, terwijl De IJmond maximaal 75 man kan meenemen, waarvan 20 binnen. “Dit laatste schip wordt veel gebruikt voor besloten directievergaderingen. We zorgen voor koffie, thee en iets lekkers en laten het gezelschap uitvaren met alleen de schipper.”

Green Key keurmerk
Rederij Denick is in het bezit van het Green Key keurmerk. Dit is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. “Aan boord serveren we buffetten, lunches of diners. We maken alles in eigen huis. Vers en zoveel mogelijk met biologische-/ streekproducten. Zeker voor bedrijven en overheidsorganisaties die inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen is dit belangrijk om te weten”, aldus Alexander.

Aan boord is iedereen welkom. Logisch. Om die reden zijn er volop faciliteiten voor mindervaliden. “De Zonnebloem doet soms een beroep op ons, maar natuurlijk varen we vooral uit voor bedrijfsfeesten, recepties, productpresentaties of jubilea. Op het water ontstaat een andere sfeer, die uitnodigt om open en informeel met elkaar om te gaan.”

Ruim vaargebied
Alexander vaart graag op Wester- en Oosterschelde, maar het vaargebied is veel ruimer. Ook de Rotterdamse haven, het Grevelingenmeer en Antwerpen en Gent doet hij regelmatig aan. “Een eventuele gids aan boord neemt de gasten mee in mooie verhalen over de omgeving.”

Tekst: Caroline Houmes
Foto: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *