Regel het basiscontract Arbozorg

“Vanaf 1 juli 2017 moeten werkgevers verplicht een (basis-)contract hebben afgesloten met een arbodienstverlener. Daarin moeten een aantal zaken minimaal zijn geregeld. Dat is een gevolg van de wijzigingen in de Arbowet. Vooralsnog geldt een coulanceregeling. Die eindigt op 1 juli van dit jaar. Hoogste tijd dus voor veel werkgevers om deze zaken goed te regelen.”

Danielle van Domburg van SalarisResults in Goes komt regelmatig werkgevers tegen die nog onvoldoende actie hebben ondernomen op deze wetswijzigingen. Onverstandig in haar ogen, want de boetes kunnen fors oplopen. Bovendien is het regelen van een goed (basis-) contract mét verzuimbegeleiding niet ingewikkeld.

Arbodienstverlening
In het nieuwe basiscontract staat bij welke taken de werkgever zich in ieder geval moet laten ondersteunen door een arbodienstverlener. Dit zijn de bestaande wettelijke taken aangevuld met onder meer het open spreekuur en het recht op een second opinion. “Ik adviseer daarnaast om verzuimbeleid samen te vatten in een verzuimreglement en deze op te nemen in het (online) personeelshandboek.”
Voor wie meer wil weten: SalarisResults heeft een handige checklist en kan een personeelshandboek met verzuimreglement voor u samenstellen.

Tekst: Caroline Houmes
Foto: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.