Regionale partner met internationaal netwerk

De economie trekt aan, ondernemers durven weer te investeren en groeien en accountantskantoor Baker Tilly Berk groeit mee. “Wij merken dat de behoefte aan onze diensten toeneemt.”

Baker Tilly Berk in Goes ondersteunt ondernemers met verschillende diensten, waaronder accountancy, belastingadvies, corporate finance en online dienstverlening. Een van de terreinen waar het kantoor een flinke groei constateert is in het eigen digitale administratieprogramma Be In Control (BIC), vertelt accountant Marcel Klootwijk, samen met Rudi de Munck en Sander van Gelderen de partners van Baker Tilly Berk Goes. “Met Be In Control weet je als ondernemer op elk moment van de dag hoe je bedrijf ervoor staat. Onze Business Coaches adviseren over de bedrijfsvoering en zijn een kritisch klankbord voor de ondernemer. Be In Control is een totaaloplossing die ondernemers inzicht, persoonlijk advies én pragmatische oplossingen biedt.”

Serieus alternatief
Klootwijk noemt Baker Tilly Berk ‘een serieus alternatief voor de big four’, de vier grote, internationaal bekende accountantskantoren “Wij hebben dezelfde kwaliteit en dezelfde vergunningen als de big four, maar werken daarnaast heel praktisch en met korte lijntjes. Onze klanten waarderen dat en dat zien we in onze groeicijfers.”

Een belangrijke reden voor het succes van Baker Tilly Berk zijn de medewerkers, vertelt Klootwijk. “We werken veel met vaste teams en kennen weinig verloop in ons personeelsbestand. Veel medewerkers studeren verder, dat stimuleren we ook. Met je medewerkers moet je het ten slotte doen, dus daar willen we in investeren.

Daarbij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe mensen: het afgelopen jaar is ons personeelsbestand met 15 procent toegenomen. De meeste nieuwe collega’s vinden we via onze eigen medewerkers. We zijn in staat om hbo-ers en academici aan ons te binden en met zestig werknemers, met een gemiddelde leeftijd onder de 30 jaar, zijn wij in de regio een aantrekkelijke werkgever.”

Internationaal netwerk
Accountant en partner Rudi de Munck wijst nog een aantal redenen aan voor de groei die Baker Tilly Berk op dit moment doormaakt. “Allereerst de aantrekkende economie, waardoor bedrijven meer behoefte hebben aan onze diensten. Bovendien zijn wij een serieuze kwaliteitspartij met een voor Zeeland uniek internationaal netwerk in meer dan 140 landen. Daarnaast ligt onze focus van oudsher op familiebedrijven en het MKB. Wij spreken dezelfde taal: net als familiebedrijven zijn we erg praktisch ingesteld en onderscheiden we ons door de korte lijntjes. En omdat ook familiebedrijven steeds meer internationaal gaan werken, zijn wij in deze regio hun ideale partner.”

Een van de pijlers van Baker Tilly Berk is het adviseren van haar klanten op het gebied van herstructureringen en bedrijfsopvolging, vertelt fiscalist en partner Sander van Gelderen. “Bij herstructurering kun je denken aan het omzetten van een eenmanszaak in een BV. Bij bedrijfsopvolging proberen we voor te sorteren op de BOR, de bedrijfsopvolgingsregeling, waarvan het nog onduidelijk is of die blijft bestaan. We proberen de opvolging zo te regelen dat we optimaal gebruikmaken van de fiscale mogelijkheden. Daarnaast doen we veel op het gebied van financiële planning, zodat je oudedagvoorziening bijvoorbeeld niet alleen afhankelijk is van de verkoop van je bedrijf. Ook stellen we familiestatuten en firmacontracten op voor onze klanten.”

Specialisten
Waar nodig, roept Baker Tilly Berk daarbij hulp in van specialisten. “We hebben zelf veel expertise in huis, bijvoorbeeld specialisten op het gebied van BTW, loonbelasting, estate planning, corporate finance en koop en verkoop,” zegt Van Gelderen. “Maar op andere vlakken werken we graag samen met experts van buiten, zoals notarissen, bijvoorbeeld bij het beoordelen van testamenten of andere juridische documenten.”

Een ander terrein waar Baker Tilly Berk erg actief is, is de salarisen HR-dienstverlening. “Wij beschikken over state of the art software waarmee de hele administratie digitaal kan worden gevoerd,” vertelt Klootwijk. “Maar de HR-dienstverlening gaat verder dan dat. Wij kunnen onze klanten ook adviseren op het gebied van arbeidsrecht of helpen bij werving en selectie. Elk bedrijf staat of valt bij goede medewerkers en daar denken we graag in mee.”

Bedrijven die in de grensregio werken, kan Baker Tilly Berk adviseren over Nederlands-Belgische verhoudingen. “Veel bedrijven in Zeeland hebben een vestiging over de grens of werknemers die over de grens wonen. Op fiscaal gebied is de regelgeving daar echt heel anders, dus daar kunnen wij bij helpen.”

Familiebedrijven
Zeeland is de provincie met de meeste familiebedrijven en Baker Tilly Berk heeft er dan ook heel wat als klant. “Onze praktische insteek spreekt veel familiebedrijven aan.” Niet verwonderlijk dus dat Baker Tilly Berk een van de initiatiefnemers is van de verkiezing Het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar.

Maar het accountantskantoor doet meer om ondernemers te inspireren. Klootwijk: “Sinds twee jaar organiseren we vier keer per jaar een Ondernemerstour, waaraan elke ondernemer kan meedoen. We gaan met belangstellenden bij een bedrijf op bezoek. De ondernemer verzorgt een rondleiding en vertelt iets over zijn bedrijf en een van onze specialisten praat over een thema uit ons vakgebied. Aansluitend is er een netwerkborrel.” Klanten van Baker Tilly Berk en ondernemers die eerder aanwezig zijn geweest, ontvangen voor deze bezoeken een uitnodiging per e-mail. Andere belangstellenden kunnen de data vinden op de social media-kanalen van Baker Tilly Berk Goes.

Baker Tilly Berk
Stationspark 8
4462 DZ Goes
0113 24 20 00
goes@bakertillyberk.nl
www.bakertillyberk.nl

Tekst: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *