Relatiegeschenken; de kracht van geven

In de 37 jaar dat Silvana en Harrie Verkaik in Middelburg actief zijn in de wereld van relatiegeschenken en sportprijzen hebben zij een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. Hiervan profiteren de klanten. “Wij zijn actief en volgen de markt nauwlettend. In veel gevallen importeren wij zelf. Dat betaalt zich uit in goede kwaliteit en gunstige prijzen.”

Iedereen die de showroom van Harrie Verkaik B.V. binnenstapt, kijkt zijn ogen uit. Het assortiment is bijzonder veelzijdig en loopt uiteen van pennen, memoblokken en usb sticks tot koffers, serviesgoed en gereedschap. Pas hier realiseer je je dat de keuze van relatiegeschenken kennis en ervaring vergt. “Een goed gekozen relatiegeschenk versterkt de band tussen de aanbieder en de ontvanger. Daarom besteden wij hier veel aandacht aan. In welke branche is onze klant actief, wat is de uitstraling van het bedrijf en voor wie is het geschenk bestemd? Met eenvoudige ‘weggevertjes’ die op een receptiebalie staan, ga je immers anders om dan met een fraai geschenk dat een langdurige relatie onderstreept.”

Zeeland’s breedste specialist
Toen Harrie en Silvana 35 jaar geleden startten, zag de markt er heel anders uit. In hun winkel aan de Vlasmarkt in Middelburg verkochten zij hoofdzakelijk sportprijzen. “Na tien jaar maakten wij de overstap naar ons pand aan de Industrieweg. In die periode verschoven ook de accenten; de relatiegeschenken vormden een steeds belangrijker onderdeel van ons aanbod. Vijf jaar geleden zetten wij opnieuw een belangrijke mijlpaal toen we de oppervlakte van ons huidige pand verdubbelden. Momenteel heeft ons pand een oppervlakte van 1200 m2, hebben we drie medewerkers in dienst en runnen we naast de winkel een goedbezochte webshop. Ik durf met recht te stellen dat wij in Zeeland de breedste specialist op het gebied van relatiegeschenken zijn.”

Kwaliteit telt
Natuurlijk kennen Harrie en Silvana ze ook; de grote aanbieders op internet die met veel toeters en bellen beweren de goedkoopste te zijn. Harrie Verkaik B.V. gaat hier bewust niet in mee. “Wij kiezen voor persoonlijke aandacht en kwaliteit. Zo werk ik veel orders zelf af. Daarnaast maken wij ons hard voor concurrerende prijzen. Natuurlijk, want zeker in de huidige markt is aandacht voor het prijsniveau belangrijk. Om die reden hameren wij er bij onze relaties op dat zij werken met een planning. Als ik een partij pennen binnen drie maanden kan leveren, is dat namelijk een stuk goedkoper dan binnen drie dagen.”

Snel en flexibel
Harrie Verkaik is zich bewust van de positie van zijn bedrijf op de regionale markt. “Wij willen er nadrukkelijk voor iedereen zijn. Niet alleen voor overheden en bedrijven die grote partijen bestellen, maar ook voor sportverenigingen en particulieren die slechts één of enkele stuks nodig hebben.” Ook wat levertijden betreft, is er veel mogelijk. Want hoewel Harrie Verkaik hamert op tijdig bestellen, lukt het hem vaak ook om binnen een of twee dagen de gewenste artikelen te leveren. “Laatst nog hebben we binnen drie dagen 10.000 gepersonaliseerde muismatten afgeleverd. Natuurlijk moeten we in zo’n geval even alle zeilen bijzetten. Maar, als we onze klanten hiermee van dienst zijn, doen we dat met veel plezier.”

Groen en duurzaam
Harrie en Silvana maken zich hard voor een aantrekkelijk assortiment. Hiervoor bezoeken zij jaarlijks verschillende internationale vakbeurzen. Inmiddels bestaat het assortiment uit ruim 100.000 artikelen. “Natuurlijk zijn er producten die altijd aantrekkelijk zullen blijven zoals pennen, sleutelhangers en  memoblokken. Maar er zijn ook veel nieuwe ontwikkelingen. Zo is er momenteel veel vraag naar USB sticks. Wij kunnen deze leveren in alle gewenste soorten, maten en vormen. Verder is de opkomst van LED goed merkbaar en neemt de vraag naar energiebesparende artikelen toe.” Harrie Verkaik B.V. is er daarnaast in geslaagd het assortiment uit te breiden met ‘groene’ producten. “Je kunt daarbij denken aan gerecyclede materialen, bio-katoen en producten waar gegarandeerd geen kinderhanden aan hebben gewerkt.”

Kerstpakketten
Naast de relatiegeschenken en sportprijzen waar gedurende het jaar vraag naar is, kent Harrie Verkaik B.V. tegen het eind van het jaar toptijden. De kerstpakketten vormen een wezenlijk onderdeel van de uitgebreide dienstverlening. “Onze pakketten zijn bijzonder gevarieerd en bestaan desgewenst uit food en/of nonfoodartikelen. We gaan mee met de wensen van onze klanten. Zoals vorig jaar toen we een speciale website hebben ontwikkeld waarop medewerkers zelf een kerstpakket konden kiezen. Een van de mogelijkheden was zelfs het doen van een donatie aan een goed doel. Ook op deze manier gaan we met onze tijd mee.”

 

Harrie Verkaik B.V.
Industrieweg 9 | 4338 PR Middelburg
telefoon: 0118 638 050
info@verkaik.nl | www.verkaik.nl

 

Relatiegeschenken zijn effectief en kunnen van grote waarde zijn om nieuwe klanten te bereiken, maar zijn voornamelijk bedoeld om bestaande contacten te onderhouden. Een goed gekozen geschenk verankert een bestaande relatie. Daar komt bij dat het geven van een relatiegeschenk vaak bijzonder kosteneffectief is, zeker in vergelijking met advertenties of een mediacampagne. Relatiegeschenken hebben een lange levensduur. De boodschap van een goed gekozen geschenk klinkt dus lang door. En een gadget of accessoire dat alle dagen zichtbaar is in een kantoor, zoals een notitieblok, een pen of een flessenopener, blijft lang in de omgeving van de doelgroep.  Uw boodschap blijft zich op die manier herhalen. Dit versterkt de top of mind positie van uw bedrijfsnaam.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *