Ronde van Zeeland Seaports start en finisht in Terneuzen

De Ronde van Zeeland Seaports start en finisht zondag 2 juni in Terneuzen. De organisatie heeft lange tijd de mogelijkheid onderzocht van een vertrek in West Zeeuws-Vlaanderen, maar heeft daar toch vanaf gezien. ,,Technisch en financieel was het beter om vertrek en aankomst op één locatie te hebben’’, zegt voorzitter Toine Poppelaars.

Met het oog op een hopelijk zonnige junidag streefde de organisatie naar een vertrek in de badplaats Cadzand. De gesprekken met alle belanghebbenden verliepen voorspoedig, maar gaandeweg werd ook duidelijk dat het een te zware wissel zou trekken op de organisatie.

Toine Poppelaars: ,,Je hebt op twee plaatsen afzettingen en een geluidsinstallatie nodig, gelegenheid voor de profrenners om zich om te kleden, een grote vergaderzaal voor de ploegleidersvergadering, vrijwilligers die op twee plaatsen in actie moeten komen en meer van die zaken. Dat vraagt behalve mankracht ook extra geld. En in deze economisch zware tijd moeten we zo efficiënt mogelijk zien te werken. Het spijt me voor de mensen die er tijd in hebben gestopt, maar ondanks de positieve houding van onze gesprekspartners zijn we toch hier op uitgekomen.’’

Na de start om 12.30 uur rijdt het profpeloton richting west Zeeuws-Vlaanderen en van daaruit, deels over Belgisch grondgebied, via Philippine en Sluiskil terug naar Terneuzen. Na de eerste doorkomst omstreeks 16.00 uur volgen drie omlopen. Het parkoers is 196,7 kilometer lang en telt veertien kasseistroken.

 

één reactie

  1. Volgens mij is terneuzen toch een mooie start en finisch locatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.