Ruim 70 procent bedrijven houdt lichten ‘s nachts onnodig aan

De Natuur en Milieufederaties hebben in het kader van de Nacht van de Nacht-campagne afgelopen weken ’s nachts 1.347 bedrijven gefotografeerd. 72 procent van de gefotografeerde bedrijven had de verlichting branden. Bij 48 procent brandde de binnenverlichting, bij 38 procent de buitenverlichting en 14 procent had zowel binnen als buiten de verlichting branden.

Bedrijven verspillen volgens de Natuur en Milieufederaties met onnodige nachtelijke verlichting jaarlijks zo’n 536 miljoen kWu (stroomverbruik van 150.000 huishoudens). ,,Terwijl er een simpele oplossing is. Door sensors aan te brengen wordt verlichting automatisch gedoofd en springt het aan bij onraad.”

Regionale verschillen ondernemingen
Het aantal bedrijven dat de lichten aanhad, was met 88 procent het hoogst in Noord-Holland. En het laagst in Brabant met 51 procent. De meeste binnenverlichting brandde in Zuid-Holland. Daar was de binnenverlichting aan bij 72 procent van de bedrijven. De minste binnenverlichting brandde in de provincie Drenthe (28 procent). Noord-Holland en Utrecht scoren met 56 procent het hoogst als je kijkt naar buitenverlichting. Brabant scoorde het laagst: daar liet 15 procent van de bedrijven de buitenverlichting aan.

”Samen met Jacco Vonhof van MKB-Nederland worden bedrijven uitgedaagd om tijdens de Nacht van de Nacht van 24 oktober alle lichten te doven en dat hierna te blijven doen.”- De Natuur en Milieufederaties

Verder lezen? Dat kan hier!

Bron: de Ondernemer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *