Sail de Ruyter 2013 beleven!

Van donderdag 22 t/m zondag 25 augustus 2013 wordt in Vlissingen het evenement Sail de Ruyter Zeeland 2013 gehouden. Tijdens deze Sail komen meer dan 100 schepen varend erfgoed bij elkaar. Een groot aantal Tall Ships uit verre windstreken, (zee)zeilschepen, Marineschepen en werkvaartuigen (loodswezen, sleepvaart, visserij en hydrografie) komen naar Vlissingen.

Sail de Ruyter Zeeland 2013 biedt, na de onvergetelijke ervaring van 2007 in Vlissingen, weer een uitgelezen gelegenheid om met relaties, vrienden, personeel of lekker zelf of met het gezin een onvergetelijke dag op en rond de Zeeuwse wateren te hebben. De vaartochtarrangement zijn geheel verzorgd inclusief begeleiding, parkeergelegenheid en een uitstekende catering.

Catering
Tijdens de vaartochten is de catering van absolute sterklasse. De Zeeuwse topchef Edwin Vinke (twee Michelin sterren) heeft namelijk de menu’s samengesteld met voornamelijk Zeeuwse producten en zal de koks begeleiden. Naast de receptuur van Edwin Vinke is het leeuwendeel van de leveranciers van de producten, door hem geselecteerd.

Vaarprogramma
Tijdens Sail de Ruyter Zeeland biedt het Nautisch Evenementen Bureau u namens de organiserende Stichting Sail de Ruyter Zeeland 2013,  vaartochten langs de Tall Ships en op de Westerschelde van 22 t/m 25 augustus  waarvan twee heel bijzondere vaartochten:

Donderdag 22 augustus
Op donderdag 22 augustus zal er een zeezeiltocht zijn vanuit Oostende naar Vlissingen. Voor deze vaartocht wordt er vroeg verzameld in Vlissingen en reist men per bus naar Oostende. Vanuit Oostende gaat de vaartocht over zee naar Vlissingen. Een unieke gelegenheid voor mensen die niet alleen een echt Tall Ship willen zien, maar ook echt een keer op zee met een dergelijk schip willen varen!

Zaterdag 24 augustus
Op zaterdag 24 augustus is de Parade of Sail, waarbij alle schepen op de Westerschelde zijn en in optocht langs de boulevard van Vlissingen zullen varen. In 2007 was dit een heus spektakel en het hoogtepunt van het Michiel de Ruyter jaar. Zowel de grote tall-ships als schepen van het maritieme erfgoed  zullen aan deze Parade deelnemen.

22-25 augustus 2013
De overige dagen biedt de organisatie middagvaartochten en een avondvaartocht aan. Alle vaartochten varen voor een deel door de haven van Vlissingen, om de vloot van schepen te aanschouwen. Ook wordt u geschut in de sluizen van Vlissingen. Vervolgens krijgt u in het tweede deel van de tocht een unieke blik op Vlissingen terwijl u op de Westerschelde zeilt. De totale duur is ongeveer 4,5 – 5 uur. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vanuit Breskens met een tall ship het ruime sop te kiezen.

Tall Ship als feest- of receptielocatie
Tevens is er tijdens Sail de Ruyter Zeeland 2013 de unieke gelegenheid om een receptie of feestavond op het ruime dek van een Windjammer te houden.

Particulier
Ook voor particulieren bestaat de mogelijkheid om tickets te kopen om deze unieke ervaring mee te maken. Voor informatie over deze tochten kunt u contact opnemen met Tilly Stroo: 0651 716 894

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.