Saman Groep wint MVO-prijs Schouwen-Duiveland

MVO-prijswinnaarSamanGroepSaman Groep uit Zierikzee is de winnaar van de MVO-prijs Schouwen-Duiveland 2016. Daniel Lodders ontving de MVO-award uit handen van burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland tijdens de tweede editie van UNPLUGGED, georganiseerd door OSD in het Inspiratiecentrum Grevelingen Brouwersdam. Saman Groep mag zich de komende twee jaar de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer van het eiland noemen. Zowel de burgemeester als Ad de Korte , directeur Rabobank Oosterschelde onderschreven het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen, nu en in de toekomst. Nini Soeters-Schot maakte namens de vakjury de winnaar bekend: “Het zijn alle drie prachtbedrijven en je gunt het ze alle drie. Helaas moest er een keuze worden gemaakt en met een banddikte voorsprong is Saman Groep de winnaar geworden”. Ook de andere finalisten Afval Service Zeeland en Habo Hoveniers ontvingen een oorkonde en bloemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is winst maken met oog voor mens en milieu. Een vakjury, bestaande uit Nini Soeters-Schot, Bram Bierens en Aart de Zeeuw, selecteerde uit de aanmeldingen, zes genomineerden bedrijven op de aandacht die zij in de bedrijfsvoering schenken aan people, planet en profit. Ook keek de jury naar innovatiekracht, impact en uitstraling in de branche. De drie finalisten ontvingen een ruime meerderheid van de totaal 1100 stemmen uitgebracht door het publiek. De genomineerden die na de publieksstemming afvielen waren TonS Mosterd en Heerlijkheden, Manege Balans centrum voor dressuur therapie en zorg en MienDomus.

De MVO-prijs Schouwen-Duiveland is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, Rabobank Oosterschelde en Stichting Switch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *