Reijnhout Elektro – Samen het productieproces verbeteren

Veertig jaar geleden begon Jan Reijnhout het gelijknamige elektro-installatiebedrijf in Kruiningen met de hulp van zijn vrouw Riet. Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar Hansweert en biedt het werk aan 24 medewerkers. De werkzaamheden zijn verschoven van woningbouw naar procesautomatisering, maar de filosofie is onveranderd: “Wij denken mee met onze klanten en houden van korte lijntjes.”

Inmiddels staat Tim Reijnhout aan het roer van het familiebedrijf. “Ik ging als jong mannetje al mee op karwei en leerde het vak van mensen die hier nu nog werken.” Na een aantal jaren op de werkvloer nam Tim het bedrijf in 2008 over van zijn ouders, die langzaam maar zeker een stapje terugdeden. Sindsdien is het aantal werknemers gegroeid tot 24. “Dit is een fijne omvang en de lijntjes zijn nog kort. We zijn een hechte groep met weinig verloop. Dat is ook prettig voor de opdrachtgevers: onze mensen weten de weg in hun bedrijf en je hoeft niet alles opnieuw uit te leggen.” Veel opdrachtgevers zijn al jaren vaste klant. “Daar ben ik trots op, dan wordt je werk gewaardeerd.”

Reijnhout Elektro begon ooit met standaard elektra-installaties in de woningbouw, maar inmiddels is het dienstenpakket flink uitgebreid. “Woningbouw doen we eigenlijk niet meer. We zitten nu vooral in de procesautomatisering, industriële installaties en utiliteit. Daarnaast leveren we onder meer beveiliging, telecom, licht en kracht, energiemanagement en NEN-3140 inspectie: eigenlijk alle facetten die je in een bedrijfspand nodig hebt. Dat is prettig voor onze opdrachtgevers: ze hebben te maken met één aanspreekpunt voor alles.”

Alles in eigen beheer

Op het gebied van procesautomatisering werkt Reijnhout Elektro veel in de voedingsindustrie en machinebouw. “Wij verzorgen de besturing van productielijnen van A tot Z. Engineering, software, kasten bouwen, aanleg tot en met de inbedrijf-name: alles doen we in eigen beheer. De hele installatie wordt in overleg naar de specificaties van de opdrachtgever ontworpen. Hiervoor gebruiken wij de modernste technieken om de bedrijfszekerheid van de installaties te garanderen.”

Ruim 20 jaar geleden ging Reijnhout Elektro zich steeds meer richten op de industrie en dat bevalt goed. “De industrie biedt veel meer kansen en mogelijkheden”, vindt Tim. “Onze opdrachtgevers willen steeds meer automatiseren, nog efficiënter werken, minder fouten maken. Als engineers delen wij diezelfde interesse. We hebben graag rechtstreeks contact met onze opdrachtgevers om samen het productieproces te verbeteren. De klant heeft een vraag en wij zoeken uit wat wel en niet kan. Dat is super uitdagend: de techniek staat niet stil.”

Reijnhout Elektro werkt voornamelijk voor bedrijven, gemeenten en instellingen in Zeeland. “Dat bevalt prima, maar we komen ook buiten Zeeland. We gaan regelmatig mee met onze opdrachtgevers, die locaties hebben in het buitenland of elders in Nederland.”

Reijnhout Elektro is al 27 jaar deelnemer aan de Contacta.

Het bedrijf is te vinden op het Bevelandenplein, stand nummer 215.

Reijnhout Elektro B.V.
Tramperweg 1
4417 CZ Hansweert
0113-382589
info@reijnhoutelektro.nl

Tekst: Liesbet Mallekoote  Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *