Samen investeren in technisch personeel

Samen op zoek naar de beste kandidaat voor technische vacatures. Dat doen het UWV in Goes en detacheringsbureau Maintec. “Door in mensen te investeren, kunnen we samen het aantal geschikte kandidaten vergroten.”

Het UWV wil graag zoveel mogelijk mensen uít een uitkering en aan het werk krijgen. En Maintec wil zijn opdrachtgevers voorzien van het beste technische personeel, voor korte of langere tijd. Door een intensieve samenwerking hebben UWV en Maintec dit jaar al 35 technische vacatures vervuld. “Het UWV selecteert de kandidaten waar zij potentie in zien en brengt die bij ons aan”, zegt Jeroen Dijker van Maintec. “Vervolgens screenen wij ze nog eens, voor we ze bij de werkgever aanbieden.”

Kemal Metin, jobhunter bij het UWV, vult aan: “Dit werkt veel beter dan wanneer we allemaal apart werkgevers benaderen. Het is een win-win situatie. Maintec heeft weer andere contacten dan wij en daar kunnen we gebruik van maken. Bovendien krijgen wij van Maintec informatie terug over de kandidaat. Is het gelukt of niet, en zo niet: wat kunnen we doen om een kandidaat wel geschikt te maken?”

Omdat het tekort aan technisch personeel alleen maar groter wordt, proberen Maintec en UWV het aanbod te vergroten door in mensen te investeren. “Het belangrijkste is een goede instelling”, zegt Kees Lamain (UWV). “We hebben een opleidingsbudget voor om- of bijscholing. Vervolgens kan de kandidaat werken met behoud van uitkering in een oriëntatie- of proefperiode. Voor ouderen of werknemers met een beperking zijn er de loonkostenregeling en no risk-polis, die het aantrekkelijker maken om een kandidaat een kans te geven.”

Het is namelijk een illusie van werkgevers om te denken dat de perfecte kandidaat nog beschikbaar is. “Die heeft allang een baan. Het gaat juist om mensen die misschien niet direct passen, maar wel de potentie hebben om een goede werknemer te worden.”

Redactie: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *