Samen sparren, dan beslissen

Elkaar duidelijk vertellen wat je vindt, samen sparren en dan beslissen. Dat tekent de relatie tussen Willem en Marco Bos en adviseurs Rudi de Munck en Rens Grimminck van Baker Tilly Berk. “Wij maken onze eigen keuzes, maar wel op basis van argumenten.”

Willem Bos is samen met zijn broer Marco eigenaar van Aannemingsbedrijf De Voogd Grijpskerke, Bos Grijpskerke (gestuurd boren) en sinds juni vorig jaar van Vroom Zuigtechniek in Dordrecht. Het familiebedrijf is al jaren klant bij accountancy- en belastingadvieskantoor Baker Tilly Berk en beide partijen kennen elkaar door en door. “Wat betreft de financiële zaken hebben wij zicht op de hele familie, zowel zakelijk als privé”, vertelt Rens Grimminck. “Dat is van belang, want zakelijke beslissingen beïnvloeden de privésfeer, en andersom.” Dus toen de gebroeders Bos kenbaar maakten dat ze voornemens waren een onderneming over te nemen, is Baker Tilly Berk samen met hen aan de slag gegaan.

“Als familiebedrijf doen wij veel op gevoel”, zegt Bos. “Dan is het handig als je adviseurs hebt, die er de feiten naast zetten. Baker Tilly Berk is altijd heel snel met de jaarcijfers en tussentijdse rapportages, waarmee wij kunnen sturen op het komende jaar. En zij sturen een beetje mee.” Rudi de Munck vult aan: “Baker Tilly Berk heeft van oudsher verstand van de financiële kant van de bouw. Daarnaast zijn wij blij met een prachtig bedrijf als dat van Bos: Er zit veel dynamiek in”. Willem Bos reageert “Het is prettig samenwerken met een partij die jou als ondernemer begrijpt, gevoel heeft voor de markt en weet wat de verwachtingen zijn”.

De onderneming waar de familie Bos interesse in had, was Vroom Zuigtechniek in Dordrecht. “We zochten echt iets nieuws. Een bedrijf dat in het verlengde zit van wat wij al doen: grondwerk, maar dan innovatief. Vroom gebruikt een vernieuwende zuigtechniek, in plaats van graven. Tegenwoordig liggen er zoveel kabels en leidingen in de grond, dat de risico’s van gevolgschade groot zijn. Met deze manier van werken kun je dat voorkomen.”

Vervolgens heeft Baker Tilly Berk de onderneming nader onderzocht. “Is het bedrijf levensvatbaar, wat is het waard, wat zijn de risico’s? Neem je de aandelen over of alleen de activa? Betaal je het uit eigen middelen of ga je naar de bank? Wij brengen de risico’s en mogelijkheden in beeld, Bos beslist.” Daarnaast is er gezorgd voor risicospreiding”, vertelt Rens Grimminck. “Vroom Zuigtechniek is ondergebracht in een aparte bv, zodat het ene bedrijf in geval van problemen geen van de andere bedrijven kan meetrekken. In totaal is Bos wel verantwoordelijk voor 65 man personeel. Dat gaat ons ook ter harte.”

Inmiddels is de overname tot tevredenheid geregeld. “Er zijn veel overeenkomsten tussen ons en Baker Tilly Berk”, zegt Bos. “We hebben allebei veel vaste relaties, werken op basis van vertrouwen en leveren kwaliteit. Maar het belangrijkste is de klik op het persoonlijke vlak. Iedereen is makkelijk benaderbaar, de lijntjes zijn kort en de communicatie helder. Net als bij ons.”

Baker Tilly Berk
Stationspark 8
4462 DZ Goes
0113 242000
goes@bakertillyberk.nl
www.bakertillyberk.nl

Tekst: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Jan de Carpentier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"16392","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */