Samen winnen op het BCK Plein

Het motto van BusinessClub vv Kloetinge (BCK) is ‘Samen winnen’. Dit sluit prima aan bij de aspiraties van de voetbalvereniging zelf, als bij die van de ondernemers die Kloetinge een warm hart toedragen. En dat zijn er veel. BCK telt maar liefst 125 leden. Vijftien daarvan presenteren zich tijdens Contacta.nl op het BCK plein in Hal 1. Dit hadden er veel meer kunnen zijn. “De ruimte is beperkt. Ik ben genoodzaakt een wachtlijst aan te houden.”

Piet de Haze is vrijwilliger bij de BCK. Zo coördineert hij het BCK Plein. “Eén van de doelen van de BCK is onderlinge contacten bevorderen. Waar mogelijk spelen we elkaar de bal toe. Dit sluit natuurlijk prima aan bij Contacta.nl. We bieden ondernemers de mogelijkheid om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. Gelet op het succes van voorgaande jaren, ben ik ervan overtuigd dat dit ook dit jaar gaat lukken. Zéker nu we een plaats hebben in Hal 1 en dus bij alle bezoekers prominent in beeld komen.”

Diversiteit
Het BCK Plein biedt een dwarsdoorsnede van het Zeeuwse mkb. Dat maakt een bezoek interessant. Van accountant tot detacheringsbureau en van mobiliteit tot een uitgeverij en bouw gerelateerde bedrijven. “Naast deze bedrijven hebben we uitstekende horeca op het plein, verzorgd door De Vier Linden en De Bult. Zelf ben ik ook aanwezig. Want naast de belangstelling voor de verschillende standhouders, merk ik jaarlijks dat er ook veel belangstelling is voor onze business club. Logisch, sport verbroedert en sport verbindt. Dat is binnen onze club heel goed te merken.”

Onderling zakendoen
De bedrijven die lid zijn van BCK variëren in grootte van één tot enkele honderden werknemers. Voor ieder type bedrijf is het lidmaatschap interessant. Het sponsorhome wordt tijdens de thuiswedstrijden van Kloetinge druk bezocht. Hier worden de leden getrakteerd op een hapje en een drankje. “Soms is één van de leden ‘dagsponsor’, bijvoorbeeld door een buffet of wijnproeverij aan te bieden. Natuurlijk is er dan ook altijd ruimte om het eigen bedrijf te presenteren.” Verder organiseert BCK een aantal maal per jaar bedrijfsbezoeken. “Kloetinge is een geweldige vereniging en met 800 leden ook één van de grootste voetbalverenigingen in Zeeland. Het is natuurlijk interessant om als bedrijf bij deze leden in beeld te komen. Het zijn in feite allemaal potentiële klanten. Bovendien, het is prettig zakendoen langs de lijn. De colberts en strakke pakken kunnen thuisblijven. Met een drankje in de hand en in vrijetijdskleding kom je vaak sneller tot goede afspraken dan in de formele setting van een groot kantoor.”

Happy Hour
Alle leden van BCK zijn van harte welkom tijdens het Happy Hour op het BCK-plein op woensdagavond 7 november vanaf 22.00 uur

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Jan de Carpentier

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *