Schoon biogas uit vervuilde biomassa

Gazpack heeft een uniek systeem ontwikkeld om biogas tot groen gas te upgraden. Het gepatenteerde systeem is uniek, omdat alle output van het proces herbruikbaar is. Vergeleken met de andere systemen is dit veruit de slimste en schoonste oplossing.

Gazpack is opgericht in 2006 als dochter en research-afdeling van Airpack in Zierikzee. Het bedrijf ontwikkelt en produceert volledig op maat gemaakte installaties voor het schoonmaken van oliegas en biogas. Met de gepatenteerde Sulaway ontzwavelingsmethode wordt ruw en vervuild biogas omgezet in groen gas zonder afvalproducten te produceren.

Geen afval
Met de installatie richt Gazpack zich op onder andere mestbedrijven, rioolzuiveringsbedrijven en GFT-verwerkers. “Als gas afkomstig van mest, rioolslib of GFT niet wordt opgevangen en verwerkt, is dat een grote milieubelasting. Met het Sulaway proces maken we hieruit een zuivere stroom gas. Hiervoor hebben we een oplossing gevonden voor het corrosieve H2S in het gas. We kunnen dit uit het biogas halen, zonder dat het daarbij gelijk een afvalproduct wordt. Hiermee onderscheiden we ons van andere systemen waarbij een groot deel van de operationele kosten opgaan aan het ophalen en vernietigen van het verwijderde H2S”, legt directeur Piet Warnar uit.

Milieuvriendelijk
Het nieuwe systeem is inmiddels op twee internationale beurzen met enthousiasme ontvangen. De eerste order is getekend. “Het schone gas maakt het mogelijk allerlei soorten processen te laten draaien op groen, milieuvriendelijk opgewekt gas.”

Gazpack
Groeneweegje 25
4301 RN  Zierikzee
0111 – 820 100
gazpack@gazpack.nl
www.gazpack.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *