Schoon tot op de bodem

Bij de firma Martens in Vlissingen-Oost is geen klus te vies om aan te pakken. Industriële reiniging, scheepsreiniging, riool- of wegdekreiniging, het inzamelen van afvalstoffen, of de bestrijding van calamiteiten? Alle vormen van vervuiling en soorten afvalstoffen worden daar vakkundig, professioneel en volgens de juiste kwaliteitsnormen en -eisen aangepakt, opgelost en verwerkt.

Het werkterrein van Martens Cleaning is breed, omvangrijk en verspreid over een uitgestrekt gebied. Omdat Martens gevestigd is in de Sloehaven Vlissingen-Oost en beschikt over 200 meter eigen zeekade, een grote vloot en een uitgebreid wagenpark worden alle vormen van reiniging en afvalstoffenverwerking met beide handen aangepakt. Centraal gelegen tussen Antwerpen, Vlissingen en Rotterdam zijn zij zowel over het water als via de weg uitstekend bereikbaar.

Het inzamelen en verwerken van maritieme afvalstoffen is core business voor Martens Cleaning. Behalve maritieme activiteiten is Martens ook zeer bedreven in werkzaamheden aan de wal. Als vergunninghouder voor het inzamelen van afgewerkte olie is dit bedrijf dan ook steeds meer actief in het ophalen en verwerken van diverse soorten olie bij garages, loon- en transportbedrijven en organisaties die actief zijn in de agrarische sector.

Milieuvriendelijke verwerking
Het unieke van Martens Cleaning ligt in het feit dat ze naast afvalverzamelaar ook afvalverwerker zijn. Termen zoals recycling en milieuvriendelijkheid staan hoog in het vaandel. Alle vormen van afval die er bij de Havenontvangstinstallatie in Vlissingen-Oost binnenkomen worden volgens bepaalde eisen en normen verwerkt en klaargemaakt. Sommige voor hergebruik in de vorm van schoon drinkwater en brandstofolie, andere worden na scheiding doorgezet naar verschillende eindverwerkers.

Goede Zeeuwse werkgever
Ondanks de crisis heeft het bedrijf zijn personeelsbestand de afgelopen vijf jaar weten te verdubbelen naar een aantal van 55 en is er een keur aan beroepsgroepen actief. Schippers, operators, laboranten, administratief- en commercieel personeel, machinisten, chauffeurs en matrozen. Het is slechts een greep uit het totale personeelsbestand. Personeel waar de nodige eisen aan wordt gesteld, die stressbestendig en vooral ook flexibel moeten zijn. “Bij calamiteiten kan het gebeuren dat een compleet team van specialisten bij nacht en ontij uit bed wordt gehaald om rampen met olievlekken op zee te voorkomen”, aldus directeur Serge Hendrickx. “Wij vragen veel van ons personeel, maar bieden ze tevens alle mogelijkheden om zich te ontplooien via interne opleidingen en zorgen voor een veilige en kwalitatieve werkomgeving”.

Samenwerking
Martens Cleaning behoort samen met Hoondert Aannemings- en verhuurbedrijf en Kamps Straalbedrijf tot de Hoondert Groep. Dankzij de intensieve samenwerking kunnen zij grote multidisciplinaire projecten uitvoeren. Doordat het complete machinepark van deze drie organisaties zo modern en uitgebreid is, kan er een diversiteit aan projecten worden uitgevoerd op zee en land.

Martens Cleaning
Havennummer 8614
Spanjeweg 2
4455 TW Nieuwdorp
0113 672 210
info@martenscleaning.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *