Serious Request ook in Westkapelle!

De Serious Request actie die de afgelopen twee jaar in Oostkapelle werd georganiseerd, vindt dit jaar in het Kasteel van Batavia in Westkapelle plaats. Wie er de week voor kerst als dj het huis in gaan, wordt zaterdag 18 oktober om 21.30 uur feestelijk bekend gemaakt in het Kasteel van Batavia. Het Glazen Huis in Westkapelle ondersteunt de landelijke en jaarlijks terugkerende inzamelingsactie van Radio 3FM en het Rode Kruis.

logo-serious-request-westkapelleHet Glazen Huis
Na twee succesvolle edities in Oostkapelle heeft een enthousiaste groep vrijwilligers uit Westkapelle het stokje over genomen. Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december in Westkapelle bij café-restaurant ‘Kasteel van Batavia’. Tijdens deze periode wordt op het Abraham Calandplein in Westkapelle een tent neergezet waarin activiteiten en acties kunnen plaatsvinden. En natuurlijk zullen ook in Westkapelle een drietal vastende dj’s 24 uur per dag in actie zijn in het Glazen Huis. Zij maken live radio, draaien verzoekplaten tegen betaling en ontvangen vele prominente gasten.

Serious Request 3FM
Al vele jaren zet de inzamelingsactie van radio 3FM heel Nederland op zijn kop. Serious Request is een zeer succesvolle landelijke actie in samenwerking met het Rode Kruis die jaarlijks miljoenen euro’s oplevert voor slachtoffers van armoede en oorlogssituaties. In de week voor Kerst sluiten drie radio-dj’s van radio 3FM zich op in een glazen studio in een grote stad in Nederland. De dj’s eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Ze roepen in die week zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen voor het goede doel. Bijvoorbeeld door tegen betaling een verzoeknummer aan te vragen, of door een actie op touw te zetten. In 2013 werd een recordbedrag van €12.302.747 opgehaald. Dit jaar staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem. 3FM en het Rode Kruis vragen voor deze editie aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld .

Zeeuwse Actie
Het Zeeuwse Glazen Huis staat dit jaar dan wel in Westkapelle, maar het is de bedoeling dit samen met alle Zeeuwen tot een succes maken. We hopen dat iedereen een steentje wil bijdragen aan dit geweldige initiatief en laten zien dat we als Westkapelaars, Veerenaren, Walcherenaren en Zeeuwen stilstaan bij leed elders in de wereld en een bijdrage leveren om dit menselijk leed te verminderen. Elke opgehaald geldbedrag komt ten goede aan de landelijke actie en wordt dit jaar door het Rode Kruis besteed aan het bieden van hulp aan meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Kom in actie?
Heb jij een leuk idee bedacht? Wacht dan niet tot december, maar begin vandaag nog! Met jouw hulp zorgen we er samen voor dat de Serious Request actie in Westkapelle een groot succes wordt. Stuur een e-mail naar kominactie@srwestkapelle.nl en we helpen je graag om het onder de aandacht te brengen via onze kanalen, zoals deze website, Twitter en Facebook. De eerste spontane acties zijn reeds aangemeld en Zeeuwse ondernemers hebben zich gemeld voor een samenwerking.

Om deze actie tot een succes te maken zijn er naast acties ook vele vrijwilligers nodig. Wij kunnen alle hulp gebruiken, op technisch gebied, EHBO, catering, beveiliging, planning, coördinatie, horeca enzovoorts. Wil jij graag helpen? Meld je aan als vrijwilliger via ikhelp@srwestkapelle.nl.

Website en contactgegevens
Houd onze website www.srwestkapelle.nl in de gaten voor de laatste nieuwtjes! Voor meer informatie kunt u ons ook mailen info@srwestkapelle.nl. Wij zijn ook actief op Facebook en Twitter.
Ons postadres is Zuidstraat 143, 4361AH Westkapelle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *