Settle in Zeeland – Komt mijn partner ook aan werk?

De al dan niet verhuizing van militairen naar een nieuwe kazerne in Vlissingen bracht een discussie op gang over de kansen voor partners om in Zeeland aan werk te komen. Maar dit vraagstuk speelt al veel langer. Bijvoorbeeld bij grote bedrijven die internationaal personeel werven. Ook die toekomstig werknemers vragen zich af of er voor hun partner wel een toekomst is in Zeeland. Den Doelder Staffing & Recruitment initieert nu een oplossing: Settle in Zeeland.

 “Voor de werknemers is het belangrijk dat zij, maar ook hun partners, zich prettig voelen in de nieuwe leefomgeving”, legt directeur Minouche den Doelder uit. “Het kan zelfs bepalend zijn voor hun keuze om een baan aan te nemen en zeker of ze deze vervolgens ook voor de lange termijn aan willen houden. Niet alleen de bedrijven, maar de hele Zeeuwse economie is erbij gebaat.”

Settle in Zeeland

Opwww.settleinzeeland.comkunnen arbeidsmigranten en hun partners veel informatie vinden. Bovendien krijgen ze een persoonlijk begeleider die gaat kijken welke vragen er leven en waar iemand behoefte aan heeft. Van informatie over verzekeringen tot taalcursussen en van vervoersmogelijkheden tot sportverenigingen. “We zijn graag op het bedrijf aanwezig bij de intake met de nieuwe medewerker, dan kan onze begeleider direct contact leggen met de partner.”

Een leuke job

Een baan is natuurlijk de snelste manier om te integreren en je draai te vinden in een nieuwe omgeving. De vaste begeleider gaat de partner dan ook helpen een leuke job te vinden. “Als uitzendbedrijf hebben we een groot netwerk, waar we de partner mee kunnen helpen. Bovendien kunnen bedrijven kosteloos hun vacatures op de website laten plaatsen.” Op termijn is het plan dat de partners, die mede dankzij Settle in Zeeland hun draai in Zeeland hebben gevonden, zelf begeleider worden. “Hoe mooi zou het zijn dat zij, via ons, als ervaringsdeskundige weer anderen kunnen helpen? Ik denk dat dit de drempel voor toekomstige immigranten nog verder verlaagt.”

Settle in Zeeland staat op Contacta, op stand nummer 905

www.settleinzeeland.com

Tekst: Kim de Booij
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *