Sinkegroep Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2017: publieksprijs kers op de taart

De Sinke Groep won in 2017 de titel ‘Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar’. Lau Sinke vertelt hoe ze dat ervaren hebben en wat het ze heeft gebracht.

“Eén van onze medewerkers, Marcel van der Hart, had ons aangemeld. Ik wist van niks en was veel te druk met de dagelijkse gang van zaken. Maar toen het personeel er enthousiast mee aan de slag ging, ja, toen begon het bij mij ook echt te leven.

Het moment dat de jury op het bedrijf langskwam vond ik best spannend. We waren heel gedreven om te laten zien hoe we opereren. Achteraf hoorden we dat de jury vooral onze innovaties erg kon waarderen. Bijvoorbeeld dat we 99,4% van het afval recyclen en dat ons Sinke Eco Betonblok voor 80% uit gerecyclede grondstoffen uit sloopafval bestaat. Dat is leuk om te horen, maar het grootste compliment is toch wel het winnen van de publieksprijs. Dat is de kers op de taart. Het grootste deel van die publieksstemmen hebben we te danken aan ons personeel. Zij zijn sowieso de
kracht van ons bedrijf. We zijn één grote familie. Dat bleek ook weer bij het werven van publieksstemmen. Het leefde door het hele bedrijf. Iedereen zette zijn schouders eronder en deed oproepen via facebook en allerlei andere kanalen. Het is dankzij hen dat we de prijs gewonnen hebben.

Op het moment dat we hoorden dat de prijs ons te beurt was gevallen, ging er een bijzondere kick door me heen. ‘Yes, we zijn het geworden!’. We kregen vervolgens ontzettend veel leuke reacties. De medegenomineerden reageerden allereerst ontzettend sportief. Maar ook leveranciers, klanten en collegabedrijven feliciteerden ons en zeiden dat we verdiend gewonnen hadden. Ontzettend leuk natuurlijk.

Heeft het ons als bedrijf extra klanten of opdrachten opgeleverd? Dat weet ik niet. We zien het natuurlijk wel als een bevestiging dat we goed en professioneel op dreef zijn. Maar dat is lastig te meten. Voor ons als bedrijf heeft deze prijs wel een enorme boost gegeven, ook bij het personeel. We zijn er oprecht trots op.”

Tekst: Kim de Booij
Foto: Marijana Pajovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *