Sjaal met Verhaal eerste Zeeuwse ‘social enterprise’

Op donderdag 22 juni opende Burgemeester Harald Bergmann het nieuwe bedrijfspand van Sjaal met Verhaal in Middelburg. Onderneemster en initiatiefneemster Inge Hoogesteger maakte tijdens de opening met trots bekend dat Sjaal met Verhaal het label ‘social enterprise’ heeft ontvangen.

Social enterprise
Het label wordt toegekend aan organisatie die maatschappelijke meerwaarde creëren. Geld verdienen is in deze een middel om het hoofddoel te bereiken. Voorbeeld van sociale organisaties in Nederland zijn Tony Chocolonely, Dopper, Fairphone en Granny’s Finest.

Sjaal met Verhaal werkt samen met ruim 30 lokale ondernemers in Nepal en ondersteunt daarbij even zoveel projecten. Daarbij draagt de organisatie bij aan het creëren van lokale werkgelegenheid, duurzaamheid en economische groei.

Producten
Het aanbod bestaat uit onder meer sjaals en omslagdoeken aangevuld met hippe sieraden en lifestyle accessoires. Handmade, Fairmade & Fairtrade. Inge Hoogesteger startte in 2013 met Sjaal met Verhaal. “In 2013 ging ik op vakantie naar Nepal. Al snel sloeg de vonk over met dit prachtige land en de mooie mensen. Wat mij vooral raakte was de kracht van de Nepalese vrouwen. Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven.

Tijdens het bezoek aan het kindertehuis in Pokhara werd na vele gesprekken met de kinderen en medewerkers één ding duidelijk; een tweede baan in de familie is noodzakelijk om boven de armoedegrens uit te komen. Dit leidde tot een business model waarbij lokale ondernemers uit Nepal de basis vormen voor de tussenhandel in Nederland.”

Sjaal met verhaal groeit door
In 2013 begon Inge Hoogesteger met een kleine voorraad spullen vanuit huis (4 m2) is daarna uitgegroeid naar een kantoor/opslag (60m2). Nu in 2017 is met veel lef, doorzettingsvermogen en een heus team de nieuwe locatie inclusief showroom (330m2) geopend in Middelburg.

De producten zijn te koop via de webshop www.sjaalmetverhaal.nl en op diverse markten en evenementen die tevens op de webshop vermeld staan. Ook sluiten steeds meer winkels zich aan als verkooppunt voor Sjaal met Verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *