Slim project management

RobinLeysenPM_zw_ZB“Project management is een vak. Het volstaat niet langer om als project manager mensen te zeggen wat ze moeten doen terwijl je zelf met je neus in de plannen zit. Het is belangrijk om een goed resultaat neerzetten, dat voldoet aan de verwachting van de opdrachtgever, en waar de klant tevreden over is, ook die eerste maanden na oplevering. Je kan daarom niet blindelings een star proces hanteren, projecten moet je slim aanpakken.”

Robin Leysen is zelfstandig project manager. Hij heeft zijn eerste projecten uitgevoerd bij Defensie (België) en heeft daar geleerd om te gaan met rigide procedures, verlaagde budgetten en overheidsopdrachten.

De afgelopen jaren heeft Robin projecten uitgevoerd voor stad Antwerpen (België). “Antwerpen is een ambitieuze stad met uitdagende projecten. Ik heb er bijvoorbeeld de invoering van de A-Kaart (puntenspaarkaart) en de Antwerp City Card (toeristenpas) met succes gerealiseerd.”

Biotoop

Robin ziet zijn toekomst in omgevingen waar meerwaarde kan en mag gerealiseerd worden door het project wendbaar de maken. Projecten zijn niet langer star. Het einddoel moet duidelijk zijn, maar de weg ernaar toe mag aangepast worden. “Ik vind dat iedereen recht heeft op goed project management. En dat hoort onderbouwd te zijn door methodologie, maar moet tevens adaptief en flexibel uitgevoerd worden.”

Hij richt zich bij voorkeur op (maar is niet beperkt tot) lokale overheid, steden/gemeenten en non-profit.

www.robinleysen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.