Slimme sloten en koffie

Een belangrijke voorwaarde voor een goedlopend bedrijf is passende bedrijfshuisvesting, met voorzieningen die het werken aangenaam maken. Een schoonmaakdienst, beveiliging en maaltijdvoorziening nemen ondernemers werk uit handen en houden het personeel tevreden. En ook uw klanten profiteren daarvan.

Voor elke onderneming staat veiligheid voorop. Het is geruststellend als duidelijk is wie wanneer waar naar binnen mag. Een manier om dat te regelen is door het bedrijfspand te voorzien van slimme sloten: elektronische deursloten die met behulp van een pasje of een zogenoemde ‘druppel’ worden geopend. Directeur Jacco Schroevers van Koole Controls: “Met slimme sloten kun je de toegang tot je bedrijfsruimtes aan mensen en tijdzones toekennen.”

Slimme sloten kunnen online en offline worden beheerd. “Offline is goedkoper. Je voert in het slot in wie naar binnen mag. Als je daarna iets wilt wijzigen, moet je dat ter plekke in het slot
veranderen. De online versie kun je op afstand beheren, zolang het slot via een gateway verbinding kan maken met internet. Je kunt op elk moment iemand toegang geven, op afstand deuren openen en allerlei andere functies aan het pasje koppelen. Als iemand zijn sleutel verliest, kun je die direct blokkeren.”

Bedrijven die te maken hebben met een groot personeelsverloop, veel parttimers, dependances of gasten kunnen profijt hebben van slimme sloten. “Denk aan de zorg, wellness en recreatie. In sauna’s kun je de kluisjes en pinbetalingen aan de kaart koppelen, terwijl je op een vakantiepark eenvoudig regelt welke gasten op welk moment toegang hebben tot een huisje of het zwembad. Voor zorgmedewerkers die op veel locaties werken, biedt het systeem een oplossing op maat.”

Na veiligheid is een goede kop koffie voor uw personeel waarschijnlijk een tweede belangrijke voorwaarde. De Koffieboer uit Bruinisse adviseert bedrijven welke koffiemachine voor hen het meest geschikt is. “Dat hangt af van de grootte van de groep die er gebruik van maakt en van het gewenste gemak”, zegt directeur Herbert Stronk. “Als veel mensen tegelijk koffiepauze hebben, wil
je een snelle machine met instantkoffie. Kan iedereen op elk moment koffie halen, dan kun je kiezen voor vers-gebrouwen of versgemalen koffie. Dat laatste levert de beste koffie op, maar ook afval. Dus wil je niet schoonmaken, moet je die niet kiezen.”

Koffie is belangrijk, merkt Stronk. “Mensen zijn gewend overal goede koffie te krijgen. Thuis hebben ze een kwaliteitsapparaat staan en bij benzinestations betalen ze graag 2 euro voor een kop goede koffie. Werknemers hebben hun smaak ontwikkeld en zijn kritischer geworden. Natuurlijk kun je als baas vinden dat je personeel maar moet accepteren wat het is, maar zie goede koffie als voorwaarde voor prettig werken, net als een goede bureaustoel. Daarbij kan een koffiemachine bijdragen aan de uitstraling van je bedrijf. Zet een mooi apparaat in je showroom als toonbeeld van gastvrijheid.”

Tekst: Liesbet Mallekoote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *