Kennisdeling: Social video – de motor van je online presentatie

Websites met video worden gemiddeld 10 keer langer bezocht en 41% meer aangeklikt, zo blijkt uit onderzoek. Daarnaast zijn ze beter vindbaar in de zoekmachines (Google houdt ook van video) en zullen video’s het publiek meer bij uw merk betrekken. Het toevoegen van video aan uw online marketing kan al zorgen voor 200% tot 300% meer interactie!

Dit zijn overtuigende cijfers, maar daarnaast is het natuurlijk  ook LEUK om video online in te zetten! Met videobeelden vertel je meer dan met 1000 woorden en op een persoonlijke manier kun je iets toevoegen aan de informatie op een website of via social media. Want juist dáár liggen enorme kansen.

Natuurlijk is het, net als bij elke vorm van communicatie  belangrijk om goed doordacht te werk te gaan. Bedenk vooraf wie en wat je met de video wilt bereiken en hoe het aansluit bij overige communicatiemiddelen. De mogelijkheden van social video zijn zeer divers en de investering hoeft niet groot te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke welkomstboodschap, een ‘nieuwsflits’ over de lancering van een nieuw product, de aankondiging van een evenement, of speciale kerst- of nieuwjaarsacties.

Enkele tips voor uw social video:

–        Bedenk wat de doelgroep belangrijk vindt;

–        Zorg ervoor dat het leuk is om naar te kijken en uitnodigt om te delen;

–        Maak de video eenvoudig, toegankelijk en niet te lang;

–        Wees eerlijk en maak de boodschap niet te commercieel, sympathie wekken is minstens zo waardevol.

Denk ook na wáár de video geplaatst wordt. Als het doel is om meer potentiële klanten  te bereiken, dan is plaatsing op de eigen website of youtube niet voldoende, maar zul je moeten kijken naar kanalen die een brug kunnen vormen naar uw video.

Videobeelden die ‘via’ social media worden gedeeld, worden gemiddeld 15% langer bekeken! Wie dit slim in weet te zetten bereikt, interesseert én betrekt meer mensen bij zijn merk, product of dienst.

Samantha de Caluwé | eBirds

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.