Spelenderwijs leren

artikel-28-foto-1Knowingo is een nieuw e-learning platform dat zich onderscheidt van de traditionele leermethodes. Waar zit het verschil precies? Traditionele e-learning richt zich tot ‘Jan Modaal’, waarbij de docent wordt vervangen door een computer. Slechts 24% van de kennis blijft bij, als die kennis niet wordt herhaald gaat er na 1 maand maar liefst 66% verloren.
Bij Knowingo leert u aan de hand van een trivia game. U speelt als het ware een spel dat als app wordt geïnstalleerd op uw smartphone. De speler krijgt heel specifieke vragen afgestemd op zijn niveau. Hij kan solo spelen of tegen iemand anders. Dagelijkse challenges zorgen ervoor dat hij gemotiveerd blijft om te spelen en levels te behalen. Hierdoor blijft hij in de optimale flow van het leerproces.
Bedrijven die geïnteresseerd zijn in Knowingo kunnen een abonnement kopen voor hun medewerkers, die het spel op hun beurt kunnen downloaden via een e-mail met link. De vragen (tekstvragen, picture questions en binnenkort ook people questions) worden ingevoerd door het bedrijf of content creators. Op die manier verliest de werknemer geen tijd en de werkgever geen geld.
John van Berghem is affiliate partner en recruiter in het buitenland voor Knowingo. Het product is een creatie van IC3D Media in Breda. Op termijn wil Knowingo ook mikken op scholen en het leerproces van leerlingen op die manier versnellen en vereenvoudigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *