SPIE Industry Services Terneuzen – Groei door krachtige innovatie

SPIE vestiging Terneuzen zal begin 2018 een nieuw kantoorpand met bijbehorende werkplaatsruimte in gebruik nemen op het Maintenance Value Park in Terneuzen.

De verhuizing is een strategische keuze, die als doel heeft om de klanten regionaal nog beter van dienst te zijn. De ligging van het Maintenance Value Park speelt daarbij een grote rol; direct naast de Westerscheldetunnel, waarbij de lijntjes richting de klanten in de Kanaalzone kort zijn.

Door de krachten van engineering en uitvoering te bundelen, kunnen we vanuit de vestiging Terneuzen het complete traject verzorgen van conceptual design tot en met engineering, bouw, in bedrijfstelling en onderhoud verzorgen van industriële-, gebouw gebonden-, energie-, food- en drinkwaterinstallaties.

Ook qua innovatie lopen wij voorop met gebruikmaking van 3D scannen, BIM 3D engineering, drone-technologie voor inspecties en Virtual Reality voor visualisatie van onze ontwerpen. SPIE heeft in eigen beheer een tool ontwikkeld, die het mogelijk maakt om een installatie volledig in 3D te beheren; Asset @ Your Desk.

Sterke pijler
SPIE is mede-initiatiefnemer van het Kennis- en Innovatie Centrum (Ki<), waarbij toonaangevende spelers samenkomen en kennis delen. In het Ki< zetelen zowel bedrijven als onderwijsinstellingen en kenniscentra. Ook in de toekomst wordt geïnvesteerd: SPIE laat zich zien op scholen en verwelkomt enthousiaste jongeren met een ‘open blik’, voor stages en leer-werkopleidingen.

Meer over SPIE

SPIE Nederland is onderdeel van de SPIE Groep, met wereldwijd zeshonderd vestigingen en 38 duizend medewerkers. SPIE is actief in 38 landen. Het bedrijf zorgt voor innovatieve en duurzame oplossingen voor het dagelijks leven. Daarbij gaat het om vraagstukken op het gebied van industriële processen, energie, gezondheidszorg en welzijn.

Van oorsprong is SPIE een Frans bedrijf. In 2004 werden de eerste stappen in Nederland gezet. Intussen groeit SPIE Nederland gestaag, door samenwerkingen en overnames, zoals SAG Controlec, bedrijfsonderdelen van Heijmans, KPN en Alewijnse en onlangs de firma Ziut. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties en speelt daarbij in op technologische en demografische ontwikkelingen, zoals digitale transformatie, globalisering, vergrijzing en duurzaamheid.

Markten
SPIE is actief in vier markten: Smart city, e-fficiënt buildings, Energies en Industry services. Bij ‘Smart city’ gaat het om oplossingen op het vlak van energieprestatie, eco-mobiliteit, slimme gebouwen en duurzame verbeteringen van de leefomgeving. Voor de markt ‘e-fficiënt buildings’ richt SPIE zich op energiebesparende oplossingen voor de gebouwen van de toekomst, maar ook op het gebruikscomfort en verbinden. SPIE helpt bovendien met innovatieve energie-oplossingen, bijvoorbeeld spanningsinstallaties en windenergie. ‘Industry services’ van SPIE houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen, onderhouden en optimaliseren van industriële processen. Daar hoort ook het terugwinnen van energie en het duurzaam beheer van installaties bij.

 

SPIE Nederland B.V.
Handelspoort 1
4538 BN Terneuzen
T. 0115-670100
E. terneuzen@spie.com
I. www.spie-nl.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *