Sportverslaggever Kees Jansma opent het kreeftenseizoen

Zierikzee – Op donderdag 28 maart zal Kees Jansma het Oosterscheldekreeftenseizoen 2019 officieel gaan  openen. De bekende sportverslaggever, die  heeft besloten te stoppen met zijn werk,  heeft Nederland  jarenlang voorzien van nationale- en internationale sportverslagen. “Voor ons is dat een uitstekende reden om hem als eregast uit te nodigen om de eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst te nemen”, aldus Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. 

 

Daarna zal de bondscoach van het Nederlands elftal Ronald Koeman, de eerst gevangen Oosterscheldekreeft uit handen van eregast Kees Jansma in ontvangst nemen.  Koeman zal deze later op de dag als veilingmeester op de kreeftenmijn in Colijnsplaat, veilen voor de stichting Support Casper. Een stichting die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Volgens de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft hangt er dit jaar dus rondom de opening van het kreeftenseizoen een hele sportieve ambiance.

 

Kees Jansma (71) is sportpresentator, producent en voormalig perschef van Oranje. Jansma is sinds 2014 sportpresentator bij Fox Sports, waar hij onder meer de praatprogramma’s ‘De Tafel van Kees’ en ‘Natafelen met Kees’ presenteert. Jansma stopt na komende zomer als presentator van voetbalprogramma’s op tv. “Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd”, zegt Jansma bij FOX Sports. Meer dan een halve eeuw was hij de anchorman van de NOS, Sport 1, Eredivisie Live en Fox.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *