Ssst… ik zoek een nieuwe baan

Je hebt een baan, maar eigenlijk wil je op zoek naar iets anders. Je wilt alleen niet dat je baas van je collega’s dit te weten komen. Hoe doe je dat dan?

Je kunt je natuurlijk aanmelden bij recruiters en uitzendbureaus. Maar als dat nog een brug te ver is, probeer het dan zelf. Plaats je CV bijvoorbeeld anoniem op online vacaturebanken. Dan zijn jouw persoonsgegevens en die van je huidige werkgever niet lees voor bedrijven (lees ook: jouw baas). Het enige nadeel is, dat dit voor sommige bedrijven een drempel kan scheppen om jou te benaderen.

Personal branding
Vandaag de dag speelt natuurlijk ook social media, vooral LinkedIn, een belangrijke rol in je zoektocht. Social media expert Lieneke de Wolf van Get a Grip heeft wel wat tips voor je. “Doe aan personal branding op LinkedIn. Deel je kennis en reageer op andere berichten. Zo profileer je je als expert en dat zien mensen. Door daarnaast actief (medewerkers van) bedrijven te volgen, krijg je vaak ook interessante informatie te zien, zoals vacatures. ”

Volledig profiel
De volgende tip van Lienekes is: Zorg dat je profiel volledig en goed gevuld is. “Recruiters gebruiken trefwoorden om de juiste kandidaten te vinden. Bedenk dus waar ze in jouw interessegebied naar op zoek zullen gaan en verwerk die termen in jouw profiel. Zowel in de kopregel en samenvatting, als ouderen op je pagina, zoals bij je werkervaring. Zo word je sneller gevonden. Ook is er een optie die je aan kunt zetten om recruiters te laten weten dat je beschikbaar bent. Anderen zien niet dat je die optie aan hebt staan, maar recruiters kunnen je sneller vinden en je krijgt automatisch passende vacatures voorgeschoteld. ”

Kruiwagen
De laatste tip is de aloude kruiwagen: zet jouw verbindingen in. “Ook al je je zoektocht niet aan de grote klok hangen, vraag mensen in je netwerk, die je vertrouwt, om mee te zoeken. En help ook hen, waar je dat kan. Dat werkt echt. ‘

Laat op!
Dus, beste Anoniem, ga voortvarend aan de slag, ook op social media. Maar voordat je dat doet, nog niet eens twee aandachtspuntjes. 1. Wanneer je grote veranderingen in je profiel aanbrengt, kan het voorkomen dat jouw netwerk hier meldingen van ontvangt. Schakel die updates dus vooraf uit. En 2. Als je altijd een slapend van zelfs geen profiel hebt gehad en je gaat nu als een malle berichtjes posten, dan valt dat misschien iets teveel op. Begin subtiel. Succes!

 

Redactie: Kim de Booij

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"30207","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */