Startersdag 27 oktober Vlissingen

ZB-Startersdag7Zeeland Business organiseert op dinsdag 27 oktober de volgende Startersdag. Ditmaal landen wij bij Dok41 in Vlissingen. Deze komende editie van de Startersdag staat in het teken van kennisdeling, advisering en netwerken. Als rode draad door de bijeenkomst loopt de Startersmarkt waarbij advies-gevende partijen uit de regio gereed staan om mensen met ondernemersaspiraties of inmiddels gestarte ondernemers te woord te staan. 

DOK41 is een fysieke broedplaats voor innovatieve en creatieve starters en maakt onderdeel uit van Stichting Incubator Zeeland. Bij DOK41 kunnen ondernemers hun bedrijf opstarten en onder begeleiding en coaching verdere ontwikkeling en groei doormaken. Daarnaast wordt samenwerking en kennisuitwisseling gestimuleerd en beschikt het team van DOK41 over een groot netwerk om ondernemers te verbinden met onder andere het bedrijfsleven en kennisinstellingen. HZ University of Applied Sciences is als onderwijsinstelling nauw betrokken bij DOK41. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met verschillende HZ-opleidingen en academies.

Aanmelden
Deelnemen aan een Startersdag is een serieuze aangelegenheid en kost normaal  € 17,50 p.p. We kiezen er echter voor om de Startersdag in 2015 gratis toegankelijk te houden voor pre-starters, starters en jonge bedrijven.  Alleen is het optioneel mogelijk om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van het broodjesbuffet en zijn de consumpties voor eigen rekening. Houd rekening met het meenemen van contant geld hiervoor (pinnen is niet mogelijk).

Rabobank-logo

Zeeuwse Rabobanken, hoofdpartner van de Startersdag
Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Bekijk welke producten je nodig hebt om succesvol van start te gaan met je eigen bedrijf. Ondernemingsplan schrijven: Een goed bedrijf begint met een goed plan. Rabo StartProof helpt je bij het schrijven van je ondernemingsplan. Zakelijke rekening openen: De zakelijke rekening is de basis voor het betalingsverkeer van je bedrijf. Als starter profiteer je twee jaar lang van extra startersvoordelen.

Schrijf je nu gratis in via het aanmeldformulier 

Locatie
Dok41
Edisonweg 41
4382 NV Vlissingen
Routebeschrijving

Voorprogramma

18.00-19.00 broodjesbuffet (optioneel)
18.00-19.00 Startersmarkt deel 1

Programma

18.30-19.00 Inloop + ontvangst
19.00-20.00 Officiële opening door wethouder onderwijs, mevrouw Elliott, plenair deel 1 + startersmarkt deel 2
20.15-20.45 Eerste sessies presentaties, workshops en seminars
20.45-21.00 Pauze
21.00 -21.30 Tweede sessies presentaties, workshops en seminars
21.30-22.30 Startersmarkt deel 3, netwerken
Vanaf 22.30 Uitloop + uitreiking goodybags

Kennispartners/Standhouders startersmarkt tot nu toe

 

Rabobank-logoRabobank
Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Bekijk welke producten je nodig hebt om succesvol van start te gaan met je eigen bedrijf.
Ondernemingsplan schrijven: Een goed bedrijf begint met een goed plan. Rabo StartProof helpt je bij het schrijven van je ondernemingsplan. Zakelijke rekening openen: De zakelijke rekening is de basis voor het betalingsverkeer van je bedrijf. Als starter profiteer je twee jaar lang van extra startersvoordelen.

Gemeente Vlissingenlogo-gemeente-vlissingen
De gemeente voert een actief beleid dat is gericht op het behouden van bestaande en het aantrekken van nieuwe bedrijven op bedrijventerreinen, in de binnenstad of elders in de gemeente Vlissingen. Dit vormt een onderdeel van het economisch beleid. Starters kunnen bij het gemeenteloket terecht met vragen over hun nieuwe onderneming.

Kamer van Koophandel Logo-KvK
Ondersteunt ondernemers door het verstrekken van informatie over de kernthema’s starten, innovatie en overdracht. Starters krijgen informatie over ondernemingsplannen, financiële vraagstukken, inschrijving van je bedrijf in het handelsregister, rechtsvormen en verplichtingen.

 

 

Belastingdienstlogo-belastingdienst
Begin goed voorbereid met uw eigen bedrijf. Ontdek tijdens de startersdag wat u moet doen voor de Belastingdienst: hoe het zit met uw aangifte, administratie, VAR, auto, facturen en aftrekposten. Kundige adviseurs van de belastingdienst zijn aanwezig voor het antwoord op al uw belasting gerelateerde vragen. Wilt u weten welk belastingvoordeel u als starter hebt?  Overleg met de aanwezige adviseurs over het startersvoordeel  en voor welke fiscale regelingen u in aanmerking komt!

 

DOK41

DOK41
DOK41 is een broedplaats voor innovatieve (techno) en creatieve startups. Bij DOK41 kunnen ondernemers hun bedrijf opstarten en onder begeleiding en coaching verdere ontwikkeling en groei doormaken. Daarnaast wordt samenwerking en kennisuitwisseling gestimuleerd en beschikt het team van DOK41 over een groot netwerk om ondernemers te verbinden met bedrijfsleven, intermediairs en kennisinstellingen.

 

KW logo versie 1

Kenniswerf Zeeland
Kennis delen, krachten bundelen en samen bouwen aan de toekomst. Kenniswerf Zeeland brengt vraag en aanbod uit het Zeeuwse bedrijfsleven en onderwijs samen.

 

Logo_obpiGÇóbbie_PMS

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)
is de officiële instantie in de Benelux voor de registratie van merken en modellen. Daarnaast kan het BBIE het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT. Intellectueel Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals boeken, muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, software, teksten en foto’s. Een creatie kan door meerdere rechten tegelijkertijd worden beschermd. De bekendste IE-rechten zijn het merkenrecht, het auteursrecht en het octrooirecht. Heeft u een merknaam of product of dienst in uw hoofd en wilt u meer informatie over het registreren hiervan, BBIE is aanwezig op de startersmarkt voor advies.

 

WEA Accountants & AdviseursweaLogo
WEA is een organisatie van samenwerkende accountants en belastingadviseurs. Wij verzorgen boekhouding, belastingaangifte en financieel advies

 

 

Het Financiële Huis
Het Financiële Huis is een bedrijf met zeer ruime ervaring op het gebied van financiële dienstverlening. Dit stelt ons in staat om voor een startende ondernemer de partner te zijn die kan helpen en adviseren op diverse terreinen van financiële dienstverlening en die als klankbord kan dienen op allerlei gebieden.
In de eerste plaats betekent dit dat we de risico’s voor de (startende) ondernemer in beeld brengen om hem of haar vervolgens te helpen om deze risico’s zo goed en betaalbaar mogelijk af te dekken. Bovendien zorgt onze  laagdrempelige benadering ervoor dat we voor de startende ondernemer op vele gebieden een sparringpartner kunnen zijn: in onze dagelijkse praktijk ervaren wij dat onze bestaande klanten dit niet alleen erg waarderen maar ook gewoon nodig hebben.

 

Meijling adres met www

Meijling & Sarneel Notarissen
Is een modern notaris- en advieskantoor met meerdere vestigingen op de Bevelanden. Het kantoor vervult een pioniersrol op de digitale snelweg in de provincie, waar het juridische dienstverlening betreft. Via ons unieke online systeem is het mogelijk om 24 uur per dag, voor vrijwel al onze notariële diensten, een op maat gemaakte offerte aan te vragen.Tevens kunt u bij Meijling & Sarneel Notarissen, als eerste notaris- en advieskantoor in Zeeland, uw online nalatenschap regelen via Digizeker. Digizeker is een digitale kluis waarin u al uw accounts veilig op kunt slaan. U kunt hierbij denken aan e-mailadressen, sociale netwerken en gedeelde media. Door deze moderne werkwijze is Meijling & Sarneel Notarissen een perfecte juridische adviseur op veler gebied. De notaris, meer dan een akte alleen!

 

Viavox

Organisaties hebben dagelijks contact met hun omgeving. Via bijvoorbeeld de post, de telefoon, de fax, e-mail, maar ook rechtstreeks zoals in vergaderingen, bijeenkomsten en gesprekken. De kwaliteit van het voorbereiden, begeleiden, afhandelen en boekstaven van de resultaten van de contacten ondersteunt in belangrijke mate de kwaliteit van de contacten. Het zorgt voor externe goodwill en interne stroomlijning en bepaalt daarmee mede de toekomstperspectieven van de organisatie. Het secretariaat vormt:viavox-logo het gezicht en de stem van een organisatie, het luisterend oor en vraagbaak van een organisatie, het geheugen en de ruggengraat van een organisatie,en en kwalitatief hoogstaand personeel.
Viavox biedt ondersteuning in het uitoefenen van deze taken.

 

Digiteam NetworkDIGITEAM LOGO kleur
Professionals in websites en applicaties. Op de Startersdag geeft Digiteam informatie over het realiseren van een succesvolle website en webstrategie, hoe custom-made applicaties je bedrijfsvoering kunnen verbeteren en ze geven advies over diverse ICT-middelen.

 

Logo RGR Financial Services RgR Financial Services
“O ja, wat doe ik met mijn administratie. Ga ik het zelf doen of besteed ik het uit?”
RGR Financial Services adviseert u bij het optimaliseren en automatiseren van uw administratieve processen voor zowel uw kantoor, winkel als webwinkel. RGR kijkt samen met u wat er mogelijk is om uw administratieve processen te optimaliseren en te automatiseren en begeleid het keuzetraject en de implementatie van uw administratieve software. RGR Financial Services streeft er naar dat u zoveel mogelijk zelf uw administratie kunt doen met een zo min mogelijk aantal handmatige handelingen. RGR adviseert nieuwe en bestaande  ondernemingen met betrekking tot de aankoop van administratieve systemen. Hoe automatiseer ik mijn administratie zo optimaal mogelijk zodat ik hier zo min mogelijk werk aan heb en waar moet ik op letten.

 

logoWebhostnow
Uw betrouwbare partner op het gebied van hosting en IT. Naast diverse webhostingpakketten bieden wij onder andere ook domeinnaamregistratie en DNS hosting aan. Bovendien staat ons bedrijf bekend om zijn hoge uptime en snelle support. Ook voor uw netwerk en computer(s) zijn wij de geschikte partner voor u.

 

Autobedrijf van Hoependownload
Autobedrijf van Hoepen is een universeel autobedrijf waar u terecht kunt voor reparatie en onderhoud van alle bekende automerken. Als het gaat om lease of aanschaf van een auto staat autobedrijf van Hoepen jarenlang garant voor sterke service en vakbekwaamheid als het aankomt op auto’s. Wij zijn dan ook aangesloten bij het Hella Service partner concept en garanderen een topkwaliteit service.

ZEELANDNET_GLOSSY_VERT_RGBZeelandnet
De internet service provider van Zeeland. Maar ook regioportal met o.a. het ZeelandNet Prikbord, E-boulevard, en zakelijke communities.

 

DrukwerkZeeland Business Startersnetwerk
Zeeland Business ontwikkelt zich steeds meer als een kennisplatform voor pre-starters, starters en jonge ondernemers. Naast de startersdagen, lanceert Zeeland Business medio 2015 ook het “startersnetwerk Zeeland”. Vanaf dat moment zal Zeeland Business een aantal keer per jaar netwerkbijeenkomsten organiseren voor starters en pre-starters. Tijdens deze avonden werken wij je bouwen aan je persoonlijke netwerk. Daarnaast houden we inspirerende kennissessies die je gelijk toe kunt passen in de praktijk. Op de startersdag zullen wij staan met een stand met aanvullende informatie over het startersnetwerk. Alvast meer informatie? bekijk het hier: www.zeelandbusiness.nl/startersnetwerk

 Seminars/workshop/presentaties ronde 1

1. BBI/BOIP: Wat is jouw merk waard? (Marleen Kuiper)Marleen Kuipers
Als ondernemer investeer je veel tijd en energie in (de start van) je bedrijf. Je bouwt een goede naam op en creëert hiermee waarde. Deze verdient bescherming tegen misbruik. Je wilt immers niet dat een andere ondernemer zomaar de vruchten plukt van jouw inspanningen.

Een merk is onderdeel van het intellectueel eigendom van een bedrijf. In deze workshop leer je o.a. wat intellectueel eigendom is en hoe je je bedrijfsnaam als merk kunt beschermen.

2. Zeeuwse Rabobanken: Ondernemingsplan en risico’s

Rabo sem vlis 1rabo sem vlis 2Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken?  In deze korte workshop krijg je handvaten om een start te maken met het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast vertellen zij je meer over de risico’s waar je als ondernemer mee te maken krijgt en hoe je deze aanpakt.

3. WEA
Starten: een goed begin is het halve werk
Het starten van een onderneming of overnemen van een onderneming gaat gepaard met onzekerheden. Veel van deze onzekerheden zijn onlosmakelijk verbonden aan het ondernemerschap. Toch zijn er ook onzekerheden die niet onzeker hoeven te zijn / blijven. joostZaken als belastingdruk, planning van belastingbetalingen e.d. zijn middels een goede voorlichting niet langer een onzekerheid en hoeven dus geen risico te vormen voor de startende ondernemer. Vaak kunnen fiscale faciliteiten HET verschil maken voor een starter. Zoals zo vaak geldt ook hier: kennis is macht en meten is weten!

4. Arne Hulstein – Start-up Coach
Arne-Hulstein-300x200Jij hebt een visie. Een bedrijf dat je wilt starten en waar je in gelooft. Of je bent net gestart en je wilt er gewoon veel meer uithalen dan dat je nu doet. Je wilt groeien. Meer klanten, meer omzet, meer overhouden. Maar hoe pak je dat aan?
In ons half uur lopen we door negen succesfactoren die belangrijk zijn om jouw bedrijf te laten groeien, op een manier die je direct toe kunt passen. Je krijgt ideeën mee naar huis en concrete voorbeelden, waar je mee aan de slag kunt.

Wil jij meer uit je bedrijf halen? Dan kan dit half uurtje het verschil maken.

Seminars/workshop/presentaties ronde 2

5.Het Financiële Huis: uw financiële Gids
Foto definitiefBestaat mijn bedrijf over een jaar nog?
Misschien een vreemde titel voor een workshop op een startersdag.
Immers, u denkt erover om een bedrijf te starten of u bent nog niet zo lang geleden een eigen bedrijf begonnen. Toch is het goed om deze vraag te stellen want het is niet vanzelfsprekend dat een startend bedrijf er een jaar na dato nog steeds is.  Ongeveer 50% van de gestarte ondernemingen bestaat na 5 jaar niet meer. Een goed voorbereide start is dus cruciaal!
Waar moet u rekening mee houden en welke risico’s bedreigen het voortbestaan van uw bedrijf?

Tijdens de presentatie:
– maken wij veel voorkomende valkuilen voor de ondernemer inzichtelijk (fiscaal, facturatie, externe zaken)
– brengen wij de risico’s voor de (startende) ondernemer in beeld, en
– vertellen wij welke verzekeringsoplossingen hiervoor beschikbaar zijn
– geven wij aan hoe wij als klankbord en sparringpartner meedenken op allerlei gebieden
– krijgt u inzicht in zaken die cruciaal zijn voor een goede start

Kortom: Het Financiële Huis: uw financiële Gids!

6. Kamer van Koophandel: De start van mijn bedrijf (Marleen Goedhart)
Marleen Goedhart
Bij de start van een eigen bedrijf komt veel kijken. Ongetwijfeld zijn er nog vele vragen over het ondernemerschap waar u graag een antwoord op wilt weten.  Tijdens de workshop ‘De start van mijn bedrijf’ komt u alles te weten over het ondernemerschap!

Algemene info:
– Informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s;
– Inzicht in kennis, vaardigheden, en kwaliteiten van een ondernemer.

In het kort:
– De voordelen van een wegwijzer voor de ondernemer: het ondernemingsplan;
– Tips voor marketing en marktonderzoek; wie wil ik bereiken en is mijn idee wel haalbaar?
– Hoe maak ik mijn onderneming rendabel? Uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten;
– Korte uitleg over de VAR.

Waarom u dit niet mag missen:
– U bent beter voorbereid bij de start van uw bedrijf;
– U krijgt een goed overzicht van wat u moet weten en regelen voor de start;
– U krijgt antwoord op de vragen die u tijdens deze workshop stelt.

joop van den hoven

7.Het IMK – Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf – ondersteunt zelfstandige ondernemers bij de start, doorstart en groei van hun onderneming. Daarnaast  biedt IMK hulp en advies bij het aanvragen van een (her)financiering. Altijd gericht op het borgen van financiële zelfstandigheid. In opdracht van de ondernemer zelf, maar ook in opdracht van gemeenten of banken. Het IMK is ook initiatiefnemer van het noodloket voor ondernemers 155-Red-een-Bedrijf. 

Profielfoto Fiona8. Workshop timemanagement: “Als starter komt er heel wat op je af”
Als starter komt er vaak veel op je af. Er moeten vele ballen tegelijk hoog worden gehouden, maar je wilt je bedrijf wel gelijk goed laten startern of groeien. In deze korte interactieve workshop “timemanagement” krijgt u als starter inzicht in verschillende aspecten van omgaan met je tijd. Je krijgt handvatten mee, waarmee je gelijk verder kunt.
Dit gebeurt onder andere in de vorm van een quiz en onder de deelnemers zal een workshop timemanagement of een één uur individuele coaching weggeven. De workshop wordt gegeven door  Fiona Pieters-de Regt van FPR Training en Advies.

 

Ondersteunende organisaties Startersdag

Marc Volleman, dagvoorzitter Startersdagen

De Twaalfde Man Marketing en Communicatie

Gastheer van de avond – Marc Volleman (De Twaalfde Man Marketing en Communicatie )

Gastheer van deze startersavond is Marc Volleman van De Twaalfde Man Marketing en Communicatie. Marc levert support en advies op hNaamlooset gebied van marketing en communicatie voor startende en gevestigde ondernemers. Met persoonlijke betrokkenheid en ruime ervaring zorgt hij voor een heldere vertaalslag in de communicatie van uw bedrijf en product. Daarnaast heeft Marc, met zijn ruime werkervaring bij de Kamer van Koophandel, uitgebreide kennis van het adviseren en begeleiden van starters. Ook heeft hij voor de Kamer van Koophandel vele startersevents opgezet en begeleid. Marc is naast gastheer van deze startersavond ook aanwezig voor het geven van advies en ondersteuning.

 

 

 

Inschrijfformulier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *