Startersdag Zeeuws Vlaanderen

ZB Startersdag018Na het grote succes van de eerste startersdag in Walcheren (september), organiseert Zeeland Business op maandag 27 oktober wederom een bijeenkomst. Ditmaal landen wij in Zeeuws-Vlaanderen, in het stadskantoor van de Gemeente Terneuzen. De Zeeuws Vlaamse editie van de startersdag wordt georganiseerd in samenwerking met GoZvl en de gemeentes Terneuzen, Hulst en Sluis.

ZB Startersdag075

Ook deze avond zal volledig het teken staan van kennisdeling, advisering en netwerken. Als rode draad door de bijeenkomst loopt de Startersmarkt waarbij landelijke, Zeeuwse en regionale adviesgevende partijen gereed staan om mensen met ondernemersaspiraties of recent gestarte ondernemers te woord te staan. Als deelnemer kun je verschillende seminars van ongeveer 30 minuten bijwonen en daarnaast zorgen wij voor een broodjesbuffet.

ZB Startersdag058Deze dag is bedoeld voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in een leven (op termijn) als zelfstandig ondernemer. De Kamer van Koophandel organiseert sinds dit jaar meer regionaal gerichte startersdagen in plaats van lokaal en zal daarom op deze dag ook als kennispartner aanwezig zijn.

 

 

logo GOZVLGoZVL
De ZB Startersdag wordt in samenwerking met Go ZVL georganiseerd. Als startende ondernemer in Zeeuws-Vlaanderen ben je bij GoZVL welkom voor antwoorden en advies over startend ondernemerschap. De organisatie brengt kennis en ervaring samen om ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen sterker te maken. Het is een krachtige manier van ondernemen die bijdraagt aan een succesvol bedrijf en bouwt aan duurzame relaties. Door samen te ontwikkelen, te delen én te inspireren wordt jou, als startende ondernemer, de mogelijkheid geboden om goed van start te gaan.

Aanmelden
Deelnemen aan een ZB Startersdag is dus een serieuze aangelegenheid en kost normaal gesproken € 27,50 p.p. We kiezen er echter voor om  de ZB Startersdagen dit jaar gratis toegankelijk te houden voor pre-starters, starters en jonge bedrijven. Dit is inclusief inschrijving, startersmarkt, de seminars en het broodjesbuffet. Consumpties zijn (tegen vriendelijke prijzen) voor eigen rekening. Houd rekening met het meenemen van contant geld hiervoor (pinnen is niet mogelijk).

Indien je verwacht dat deze dag jou kan helpen bij je start en/of ontwikkeling als ondernemer kun je jezelf hier aanmelden.
Inschrijven kan tot en met 24 oktober

Aanmeldingen zijn inmiddels gesloten, u kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze dag, wilt u op de hoogte gehouden worden van toekomstige startersdagen, schrijf u dan hier in.

 

Programma:

16:30 – 17:30 Inloop en broodjesbuffet
17:30 – 18:00 Uitleg programma + Introductie van adviesgevende partijen
18:00 – 18:45 Startersmarkt deel één
19:00 – 19:30 Eerste sessie seminars
19.30 – 19.45 Pauze
19:45 – 20:15 Tweede sessie seminars
20:15 – 21:15 Startersmarkt deel twee + Netwerken
Vanaf 21:15 Netwerken, borrel + Uitreiking Informatiepakketten

 

Locatie
Stadhuisplein 1
4531 GZ TERNEUZEN
Routebeschrijving

 

Kennispartners / standhouders startersmarkt

 

logo-belastingdienstBelastingdienst
Begin goed voorbereid met uw eigen bedrijf. Ontdek tijdens de startersdag wat u moet doen voor de Belastingdienst: hoe het zit met uw aangifte, administratie, VAR, auto, facturen en aftrekposten. Kundige adviseurs van de belastingdienst zijn aanwezig voor het antwoord op al uw belasting gerelateerde vragen.

Wilt u weten welk belastingvoordeel u als starter hebt?  Overleg met de aanwezige adviseurs over het startersvoordeel  en voor welke fiscale regelingen u in aanmerking komt!

 

Logo+Kamer+van+KoophandelKamer van Koophandel
Ondersteunt ondernemers door het verstrekken van informatie over de kernthema’s starten, innovatie en overdracht. Starters krijgen informatie over ondernemingsplannen, financiële vraagstukken, inschrijving van je bedrijf in het handelsregister, rechtsvormen en verplichtingen.

 

 

 

logo-uwvUWV Terneuzen
Deskundige uitvoerder op het gebied van werknemersverzekeringen, arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Wanneer je vanuit een uitkering wil starten met een eigen onderneming; kun je bij het UWV terecht voor informatie, begeleiding en oplossingen bij financiële vraagstukken. Deskundigen vanuit UWV Terneuzen zijn aanwezig tijdens de Startersdag in Terneuzen

 

Rabobank-logo
Rabobank Zeeuws-Vlaanderen

Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Bekijk welke producten je nodig hebt om succesvol van start te gaan met je eigen bedrijf.

Ondernemingsplan schrijven
Een goed bedrijf begint met een goed plan. Rabo StartProof helpt je bij het schrijven van je ondernemingsplan.

Zakelijke rekening openen
De zakelijke rekening is de basis voor het betalingsverkeer van je bedrijf. Als starter profiteer je twee jaar lang van extra startersvoordelen.

 

GemeenteTerneuzenGemeente Terneuzen
De gemeente Terneuzen probeert waar mogelijk de startende ondernemer te ondersteunen. Zo heeft de gemeente een bedrijfscontactfunctionaris waar u met al uw vragen terecht kunt. Daarnaast heeft de gemeente een aantal regels opgesteld voor ondernemen binnen haar grenzen. Afhankelijk van uw activiteiten heeft u wellicht een vergunning nodig.
Of u uw onderneming mag vestigen op de gewenste locatie is vastgelegd in bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen zijn via onze website in te zien. U kunt ook contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris om te vragen welke vergunningen u nodig heeft en of het bestemmingsplan ruimte biedt voor uw onderneming.

 

 

GemeenteHulstGemeente Hulst
Hulst geeft bedrijven én mensen de ruimte. Gunstige voorwaarden voor bedrijfsvestiging gaan verder dan aantrekkelijke grondprijzen en een goede infrastructuur alleen. Mensen moeten naast werken, ook wonen en zich kunnen ontspannen. Een juiste mix van al die elementen zorgt voor een uitstekend vestigingsklimaat voor bedrijven. En dat treft u in Hulst.
In de gemeente Hulst zijn ruim 2000 bedrijven en instellingen (commercieel en niet-commercieel) gevestigd. Bij deze bedrijven werken in totaal ruim 10.000 mensen. In vergelijking met andere gemeenten kende de gemeente Hulst tussen 2000 en 2008 relatief veel starters, vooral in adviesdiensten, persoonlijke diensten en detailhandel.

 

GemeenteSluisGemeente Sluis
De gemeente Sluis beschikt over uitstekend toegeruste bedrijventerreinen met elk een eigen karakter. De vijf belangrijkste terreinen zijn Stampershoek te Oostburg (het regionale bedrijfsterrein), Deltahoek te Breskens (gericht op o.a. havengerelateerde activiteiten), Techno Park Zeeland te Schoondijke (technologische ontwikkeling, productie en scholing), de Vlaschaard te Eede (logistiek, distributie en handel en productie) en bedrijventerrein Nieuwvliet (toerisme en recreatie).

 

 

Logo_obpiGÇóbbie_PMSHet Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)
is de officiële instantie in de Benelux voor de registratie van merken en modellen. Daarnaast kan het BBIE het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT. Intellectueel Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals boeken, muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, software, teksten en foto’s. Een creatie kan door meerdere rechten tegelijkertijd worden beschermd. De bekendste IE-rechten zijn het merkenrecht, het auteursrecht en het octrooirecht. Heeft u een merknaam of product of dienst in uw hoofd en wilt u meer informatie over het registreren hiervan, BBIE is aanwezig op de startersmarkt voor advies.

 

 

logo_Cows&StarsCows & Stars 
adviseert bedrijven en organisaties hoe zij zichzelf en hun producten en diensten zo goed mogelijk presenteren. “Welke uitstraling hoort bij mijn bedrijf, is dat onderscheidend genoeg t.o.v. mijn concurrenten? Hoe zorg ik ervoor dat ik zo goed mogelijk in beeld komt bij (potentiële) klanten? Welke kanalen en uitingen moet ik daarvoor (laten) ontwikkelen? Wat presenteer ik dan en hoe presenteer ik dat op een aantrekkelijke wijze? En hoe krijg ik inzichtelijk wat al die investeringen uiteindelijk opbrengen?” Op deze vragen geven we je passend antwoord. Wij zijn flexibel en doelgericht. En hoe creatief we ook zijn, we blijven toch altijd nuchtere Zeeuwen.

 

logo BPTBusiness Park Terneuzen
Wordt gevormd door het voormalige fabriekscomplex van Philips Lighting in Terneuzen. Het is centraal gelegen aan de Mr. F.J. Haarmanweg, op het industrieterrein Noorderdokken/Haarmanweg, vlakbij het kanaal Gent-Terneuzen. Het park biedt de mogelijkheid om kantoorruimte te huren van 20m2 tot 300m2. Momenteel hebben wij een aantal kantoorkamers van 20m2 tot 40m2 ter beschikking. Deze huurt u al vanaf € 150,00 euro per maand inclusief servicekosten en energiekosten. Deze kantoren zijn uitermate geschikt voor startende ondernemers en ZZP’ers. Er bestaat de mogelijkheid om deze kantoren gemeubileerd te huren.


FirstChoiceAccountantskantoor First Choice
Meer dan alleen maar een accountantskantoor. U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan dienstverlening maar ook voor fiscale adviezen. Of u nu Starter,  ZZP-er, eenmanszaak of een grotere BV structuur heeft wij kunnen u daarin zowel administratie als fiscaal uitstekend bij helpen. Elke klant wordt geholpen zoals hij of zij dit wenst.  U kunt samen met ons afstemmen van welke diensten u gebruik wilt maken. Eventuele begeleiding daarin is ook mogelijk. First Choice biedt u als ondernemer de helpende hand op het gebied van administratieve en fiscale aspecten waar u tegen aan loopt. De starter helpen wij graag met duidelijk advies zodat ook administratief en fiscaal de onderneming juist start!

 

testScalda Mediadevelopment en applicatieontwikkeling
Innovision Solutions (IVS) is een studentenbedrijf gemaakt door en voor de leerlingen van het Scalda college in Terneuzen. IVS maakt applicaties, websites en webapplicaties voor bedrijven en instanties. Door met echte klanten te werken, krijgen de leerlingen de unieke kans om werkervaring op te doen die ze zowel zal helpen bij stages als bij het integreren in bedrijven na hun studies. Voor lage tarieven biedt IVS klanten de kans om zowel hun projecten voordelig te voltooien als bij te dragen aan de ontwikkeling van de leerlingen.

logoSas Assurantiën
Is ruim 17 jaar gespecialiseerd in verzekeringen voor (startende) ZZP’ers en ondernemers en iedereen wordt deskundig en persoonlijk geadviseerd op het gebied van Beroeps/Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeringen t/m arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Voor u als beginnend ondernemer kan dit erg belangrijk zijn, aangezien u geen uitkering ontvangt wanneer u tijdelijk of geheel arbeidsongeschikt raakt. Startende ondernemers krijgen tijdens de startersdag een gratis verzekeringscheck en geïnteresseerden voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgen een gratis en vrijblijvende premie indicatie.

 

logo GOZVLGoZVL
Als startende ondernemer in Zeeuws-Vlaanderen ben je bij GoZVL welkom voor antwoorden en advies over startend ondernemerschap. De organisatie brengt kennis en ervaring samen om ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen sterker te maken. Het is een krachtige manier van ondernemen die bijdraagt aan een succesvol bedrijf en bouwt aan duurzame relaties. Door samen te ontwikkelen, te delen én te inspireren wordt jou, als startende ondernemer, de mogelijkheid geboden om goed van start te gaan.

 

logo_ultilityUltility / Visitpoint
De continuïteit van uw net opgestarte bedrijf is van groot belang. Uw moet ongestuurd kunnen blijven werken. Ultility biedt u alle ICT oplossingen voor het MKB en wij begrijpen als geen ander wat de specifieke wensen en problemen zijn van bedrijven. Met een “no nonsens” benadering kunnen we uw bedrijf niet alleen adviseren maar ook uitrusten met een infrastructuur die aansluit op uw automatiseringsbehoeften. Nadruk ligt daarbij op lage investeringskosten, stabiliteit en veiligheid van uw netwerk. Hierbij kunt u denken aan: hardware, software, installatie, configuratie en beheer (op afstand) van uw netwerk, Alles in één systeem voor mail, internet en data opslag.

visitpointVisitpoint biedt state of the art digitale promotie- en informatiesystemen. Dit kan in de vorm van touchscreen schermen of LED Billboards, die op elke denkbare locatie geplaatst kunnen worden. Touchscreen informatieborden of LED Billboards zijn openbare schermen die informatie aanbieden en activiteiten promoten. Met zowel touchscreens als LED Billboards die geschikt zijn om outdoor te plaatsen, is het mogelijk om VisitPoint in te zetten voor gevarieerde doeleinden zoals het promoten, informeren of het activeren van mensen. Wilt u op een interactieve manier mensen boeien en activeren? Onze schermen kunnen op een unieke manier inhoud weergeven en stelt gebruikers in staat informatie op te vragen op elke denkbare locatie. Onze systemen zijn bijvoorbeeld ideaal wanneer u een bedrijf begint of bent begonnen in bijvoorbeeld evenementen- en activiteitenorganisatie.
innogoInnoGo!
InnoGo! is de organisatie die ondernemers met een goed idee voor een nieuw product op weg helpt met coaching, begeleiding, financiering en een sterk netwerk. InnoGo!, een initiatief van Economische Impuls Zeeland heeft als doel om innovatie in Zeeland te stimuleren

 

Seminars / workshops / presentaties 

 

MarjonCommunicatie & Verkoop training en coaching
Marjon de Wilde, eigenaar van MN2B en al 6 jaar professioneel trainer/ coach. Het helpen van ondernemers om te groeien is geboren uit de passie voor ondernemen. Hoe krijg je meer klanten en hoe kun je bestaande klanten aan je bedrijf binden en je eigen onderneming laten groeien.
Tijdens de workshop van 30 minuten daag ik de de deelnemers uit om de skills van het “Klanten benaderen en achterhalen van het koopmotief” te laten zien.  Je krijgt wat handvatten om dit in je eigen onderneming toe te passen.

 

 

 

MartinMartin Lammerteyn  | bedrijfsmentor – commerciële begeleiding
Martin is een levenslang-lerende autodidact die beschikt over de nodige certificaten. Hij beschikt over 20 jaar ervaring als commercieel begeleider.

“Uw commerciële conditie bepaalt hoe excellent en alert uw onderneming zal worden of is! Als bedrijfsmentor bedenk ik, samen met u, de beste manier van zaken doen voor uw bedrijf. Ik ben uw commercieel klankbord die de situatie dwingend maakt en implementeert. Uw verhaal vertaal ik, in overleg met u, in de strategie om uw markt te veroveren (of te behouden). Dit leidt tot gegarandeerde actie met voorspelbaar resultaat. Ik slaag er in iedereen te enthousiasmeren, te motiveren en te activeren”.

Tijdens de starterdagen rijk ik een commerciële structuur aan om de (startende) ondernemer, op een methodische manier, effectief en efficiënt uit de startblokken te schieten. Wij bekijken de onderneming van uit 20 componenten die er voor zorgen dat de slaagkansen maximaal zijn. Ik confronteer de deelnemer en voorkom dat hij/zij in de vele valkuilen trapt.  Een 1/2 uur investering die het 10-voudige opbrengt!

 

ArneArne Hulstein – Start-up Coach
Arne werkt al 7 jaar met startups in Nederland en daarbuiten. Hij
is mentor en coach en lid van 
de board of advisors van een aantal startups. Hij heeft een internationaal netwerk van startup specialisten, investeerders en anderen. In 2011 startte Arne StartupBus Europe. Arne houdt zich al 20 jaar bezig met ondernemerschap, marketing, communicatie en internet technologie.

In een half uur kijken we samen naar een aantal aspecten die helpen om je bedrijf te laten groeien. In korte tijd mixen we marketing, communicatie, productontwikkeling en klanten tot een formule waarmee je direct aan de slag kunt.


Ksenija-Boiko-Zeelanddeal.nlKsenija Boiko – Internet marketing
Ksenija heeft Zeelanddeal.nl overgenomen en werd op dat moment Internet Marketeer en ondernemer.  Na een studie Commerciële Economie en diverse banen was dit een vliegende start! Om op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Internet Marketing volgt Ksenija nog steeds veel cursussen en seminars, voornamelijk online.

Door het werk met ondernemers merkte ze dat veel ondernemers graag zelf aan Marketing doen maar tijd vóór en kennis over Internet Marketing ontbreekt vaak. Zo ontstonden de workshops van Ycnex waarbij Internet Marketing Simpel wordt uitgelegd.

Tijdens de seminar op de startersdag wordt hier een korte versie van gegeven. Er worden meerdere tips gegeven en toegelicht zodat ze meteen in de praktijk kunnen worden toegepast. Aan de hand van voorbeelden gekeken en besproken waarom iets wel of niet werkt.

bruno-vanderschootBruno Vanderschoot – Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom
Geeft een presentatie over “werken met merken”.  Hierin wordt inhoudelijk ingegaan op het verkrijgen van rechten op intellectueel eigendom. Wat is dit precies, wat is een merk en de waarde die dit vertegewnoordigt alsook het registreren hiervan. Hoe hanteer je een goed merkbeleid en hoe bepaal je de keuze van een merknaam en beeldmerk.

 

 

 

Het financiele huisMarc Suijkerbuijk, Tinus van Doorn, Casey Xavier – Het Financiële Huis
Het Financiële Huis is een bedrijf op het gebied van financiële dienstverlening met zeer ruime ervaring op financieel gebied. Dit stelt ons in staat om voor een startende ondernemer de gids te zijn die kan helpen en adviseren op diverse terreinen van financiële dienstverlening.  Dit betekent in de eerste plaats dat we de risico’s voor de (startende) ondernemer in beeld brengen om hem of haar vervolgens te helpen om de door de ondernemer gewenste risico’s zo goed en betaalbaar mogelijk af te dekken.

Onze gidsfunctie gaat echter nog veel verder: we denken graag mee op allerlei gebieden en verwijzen door als er iets benodigd is waarin wij niet gespecialiseerd zijn. Als startende ondernemer kun je dan denken aan ontwerp logo, ICT, boekhouding, rittenadministratie (belastingdienst), enzovoorts.

Op het gebied van arbeidsongeschiktheid (de risico’s en de mogelijkheden om deze op te vangen) is  Het Financiële Huis altijd op zoek naar mogelijkheden om dit risico af te dekken en hebben wij al veel ondernemers een uitstekende en betaalbare dekking kunnen bieden.  Zo heeft het Financiële Huis op 12 mei 2014 een presentatie georganiseerd met als onderwerp “arbeidsongeschiktheid en de ondernemer” waarbij wij ook het welbekende Broodfonds hebben uitgenodigd. Het Broodfonds is een relatieve nieuwe ontwikkeling die een ondernemer een (beperkt) vangnet kan bieden als hij arbeidsongeschikt raakt.Casey Xavier

Voor deze (maar ook andere) financiële onderwerpen bent van harte welkom op de presentatie van Casey Xavier tijdens de startersdag op 27 oktober in Terneuzen!

Het Financiële Huis kiest nooit voor de makkelijke weg maar gaat voor de ondernemer die extra mijl die vaak het verschil kan maken! Voor meer informatie over ons en onze dienstverlening, ga naar  www.hetfinancielehuis.nl

 

 

 

-Ondersteunende organisaties Startersdag-
Logo De Twaalfde ManDe Twaalfde Man Marketing en Communicatie – Marc Volleman
De Twaalfde Man Marketing en Communicatie ondersteunt bij het realiseren van ondernemersdoelen. Ze zorgen voor de vertaalslag van positionering en merk naar concrete uitvoering van uw communicatie. Ze helpen u om de lijnen uit te zetten. En geven de perfecte voorzet. Zodat u kunt scoren. Eenvoudig en doeltreffend!

 

 

 

 

2 reacties

 1. Goedemorgen,

  Helaas moet ik mezelf afmelden voor de bijeenkomst van vanavond. De reden hiervoor is dat ik met een migraine aanval op lig.

  Met vriendelijke groet,
  Natasja Rijken

 2. Goedemiddag,

  Kan het zijn dat er nog geen bevestigingsmails zijn verstuurd? Ik kan deze namelijk niet terug vinden.

  Met vriendelijke groet,

  Mayee Riemens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *