Startersnetwerk 10 maart 2016

NetwerkenDe eerste startersnetwerk van 2016 wordt georganiseerd op 10 maart. Om de slaagkansen van starters te vergroten en hen te helpen effectief te bouwen aan een resultaat gevend netwerk, organiseert Zeeland Business in samenwerking met de Zeeuwse Rabobanken vier maal per jaar dit netwerk.

Vier van de vijf startende bedrijven staakt de activiteiten binnen anderhalf jaar. Vervelend voor starters en zijn of haar gezin, de investeerders, klanten, leveranciers, de economie enzovoorts. Terwijl juist in het netwerk van starters vaak veel kansen liggen. Dit vereist echter wel een juiste aanpak. Het Zeeland Business StartersNetwerk voorziet in een netwerk en oefent starters in het effectieve netwerken, waardoor een bezoeker meer relevante contacten op doet. Daarnaast worden voor starters belangrijke thema’s behandeld, zoals Financieel Management op deze eerste bijeenkomst.

De Rabobank is hoofdpartner van het Startersnetwerk is bereid gevonden haar expertise te delen over dit onderwerp. Financiering, verzekering, betaalverkeer en dergelijke komen aan bod zoals u ziet in het onderstaande programma.

Het Zeeland Business StartersNetwerk dekt haar kosten door middel van vriendelijke lidmaatschapstarieven. Het is echter mogelijk om de sfeer te proeven door de eerste keer het netwerk gratis en vrijblijvend te bezoeken. Schrijf je dan ook snel in voor deze eerste bijeenkomst via dit formulier of onderaan deze pagina.

Programma 10 maart:

17.45 Ontvangst
18.00 Broodjesbuffet
19.00 Kennissessie door de Rabobank- Meet to Grow: Ontdek als ondernemer uw financiële mogelijkheden;De spreker is Mark van Mensvoort

Tweede interactieve kennissessie met Maurice van den Hemel van All-Insure rondom de vraag: ‘Hoe onderscheid ik mijzelf?’

19.45 Ervaren Ondernemer aan het woord: Henriëtte Swartjes – Strandsport Zeeland
20.00 Pauze
20.15 Introductie Effectief Netwerken
20.30 Effectief Netwerken in de praktijk door Arne Hulstein
21.45 Einde bijeenkomst

 

Locatie:

Rabobank Goes

Rabobank Oosterschelde
Livingstoneweg 13
4462 GL Goes
Plan uw route hier.

 

Rabobank-logoHoofdpartner Zeeuwse Rabobanken

Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Daarnaast biedt de Rabobank uiteenlopende mogelijkheden aan op het gebied van betalen, sparen, financieren en verzekeren voor Starters.

 

 

Mark van Mensvoort, manager Bedrijvendesk

Mark (1973) heeft ruim 18 jaar werkervaring in de zakelijke bancaire dienstverlening. Opgegroeid in Raalte; Salland, is Mark gaan studeren in ’s-Hertogenbosch. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool Den Bosch is hij blijven wonen in ’s-Hertogenbosch en omgeving met zijn gezin in Berlicum. In de eerste periode van zijn loopbaan heeft hij gewerkt als accountmanager MKB en vervolgens als manager van MKB-afdelingen bij verschillende banken. Vanaf 2012 werkt hij als zelfstandig ondernemer en in die hoedanigheid is hij als interim manager Bedrijvendesk werkzaam bij Rabobank Oosterschelde. Mark is een mensgericht persoon die focus heeft op het behalen van resultaten. Hij is gedreven en positief ingesteld. Zijn kracht ligt in mensen het inzicht geven hoe ze hun ambities kunnen verwezenlijken. Naast het interim werk bij Rabobanken, is Mark crowdfundcoach bij Collincrowdfund.nl. In deze hoedanigheid begeleid Mark ondernemers met financieringsaanvragen, waarbij ondernemers met behulp van crowdfunding hun financieringen ophalen. In zijn welkomswoord zal Mark nadere uitleg geven over hoe Rabobank ondernemers wil adviseren bij het vinden van een passende financiering. Waarbij hij zal toelichten dat bancaire financiering en crowdfunding aanvullend zijn op elkaar.

Maurice van den Hemel – All Insure

Als startend ondernemer heb je een droom, een doel om een mooi bedrijf neer te zetten waar je trots op bent. Jouw passie omzetten in ondernemerschap. Hoe zorg je dat je niet alleen zelf enthousiast bent over jouw product of dienst? Je hebt immers klanten nodig die net zo enthousiast zijn als jezelf zodat zij jou gaan betalen voor jouw passie. Dat is de kunst! Een kunst die helaas vele startende ondernemers niet verstaan. Zijn er essentiële lessen te leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe onderscheid ik me zonder mega marketing budget? Maurice van den Hemel, o.a. oprichter en eigenaar van financieel advieskantoor All-Insure te Wemeldinge, begeleid al jaren kleinere en grotere bedrijven/organisaties bij het positioneren van hun bedrijf…….gemakkelijk? Nee. Te leren? Jazeker!

Henriëtte Swartjes – Strandsport Zeeland

Van je hobby je beroep maken. Wie wil dat niet? Ik heb die mogelijkheid gekregen en kan daarom met passie mijn bedrijf Strandsport Zeeland runnen en mijn beroep uitoefenen. Deze avond ga ik deze passie met jullie delen. Is het allemaal rozengeur en maneschijn? Zeker niet! Het is zon, zee en strand, maar ook wel eens regen en tegenwind. Maar met sportiviteit, inventiviteit, flexibiliteit, durf en een boel plezier kom je een heel eind! Zelfs als vrouw in een grotendeels mannenwereld.. En daar heb je een netwerk voor nodig. Be my guest!

Arne HulsteinArne Hulstein

Als ondernemerscoach mag ik bij veel bedrijven in binnen- en buitenland in de keuken kijken. Elke keer wordt dan weer bevestigd hoe belangrijk het is om een goed netwerk te hebben en te onderhouden. Vaak is het namelijk het netwerk van de ondernemer dat het verschil maakt. Ik probeer altijd mensen uit te dagen om nieuwe mensen op te zoeken. In de mix van oprechte interesse, openheid naar anderen en passie voor de eigen dienst of het eigen product zit de sleutel tot het effectief maken van het eigen netwerk. Voor mijzelf heeft dat een wereldwijd netwerk opgeleverd met geweldige mensen. Daarom weet ik zeker dat het voor u ook succesvol zal zijn.

 

Gastheer van de avond – Bert van Leerdam (BvLmedia.nl)Bert vL0306-14

Hij maakte 18 jaar vrijwel dagelijks radio en tv-programma’s bij Omroep Zeeland. Daar leerde hij dat zogenaamde harde journalistiek vaakniet werkt. Door belangstelling te hebben voor degene die je interviewt, te luisteren en door te vragen kom je op een prettige manier vaak veel verder. Hij werkte een tijd vast bij Zeeland Business, werd hoofdredacteur van het Magazine, maakte films en presenteerde evenementen.
Nu doet hij dat nog steeds vanuit zijn eigen bedrijf, BvLmedia. Daarnaast geeft hij media-trainingen en maakt hij informatieve films. Voor de overheid en bedrijven.

Uiteraard blijft hij trouw aan Zeeland Business, met plezier presenteert hij de Netwerk- en startersavonden.

Je schrijft je hieronder in voor het ZB Startersnetwerk! Deelname is gratis voor leden en voor introducees die nog niet eerder geweest zijn.

Aantal deelnemers: 39 (update op 9-3-2016)

Voornaam Achternaam Bedrijfsnaam
Adriaan Beirnaert Progrezz Pensioenen, hypotheken Verzekeringen
Anneke Vermue Anneke Veronica Photography
Bert van Leerdam Zeeland Business
Caroline Houmes MA Plus
Cynthia Bunnik kindercoach-Cynerzie
Dajo Brinkman Dajo Brinkman
Danny de Greve Schildersbenodigdheden .NET
Danny Pantekoek The Care Company
Eric van Gaalen Evanglen
Hellen Slager Mantelzorggids
Henriëtte Swartjes Strandsport Zeeland
Irene Lam Zeeland Business
Jaap de Hond ITs Quality Service
Jacolien de Keijzer Taart&Tafel
Jan Bos Foto Jan H. Bos
Janette Maria van Doornik
Jeroen Bulten Cray
John Thijsselink Rabobank
Jolanda Goeree ICT Keurmerk Zeeland
Jonathan de Voogd Zeeland Business
Julian Kleppe Rabobank
Lennart Gosman Around Productions
Leon Leendertse HouseHunting Zeeland
Marieke Vercouteren Zeeland Business
Mark van Mensvoort Rabobank
Marlieke van Ommen Rabobank
Maurice van den Hemel All Insure
Monique Tournoy Tournoy werkt
Niek Scheppers Rabobank
Patrick Heebing Sales Assist
Peter Meijers TAs International
Peter Meijers TAs International
Robbert van Straalen Rabobank
Sandy van Hoorn Rabobank
Sanne van Duijn Rabobank
Suzanne Jakobsen metSUUS
Tim van den Berg Zeeland Business
Wanda Asmuss van der Gaag CIKA
Willem Verschuuren Rabobank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.