Startersnetwerk 27 mei 2015 Kamer van Koophandel

DSC_8150Om de slaagkansen van starters te vergroten en hen te helpen effectief te bouwen aan een resultaat gevend netwerk, organiseert Zeeland Business in samenwerking met de Zeeuwse Rabobanken vier maal per jaar het Zeeland Business Startersnetwerk.

Vier van de vijf startende bedrijven staakt de activiteiten binnen anderhalf jaar. Vervelend voor starters en zijn of haar gezin, de investeerders, klanten, leveranciers, de economie enzovoorts. Terwijl juist in het netwerk van starters vaak veel kansen liggen. Dit vereist echter wel een juiste aanpak. Het Zeeland Business Startersnetwerk voorziet in een netwerk en oefent starters in het effectieve netwerken, waardoor een bezoeker meer relevante contacten op doet. Daarnaast worden voor starters belangrijke thema’s behandeld, zoals Marketing, Sales & Acquisitie.

Het Zeeland Business Startersnetwerk dekt haar kosten door middel van vriendelijke lidmaatschapstarieven. Het is echter mogelijk om de sfeer te proeven door de eerste keer het netwerk gratis en vrijblijvend te bezoeken. De consumpties op deze avond zijn voor eigen rekening. Houd rekening met het meenemen van contant geld hiervoor (pinnen is niet mogelijk). Schrijf je in voor deze bijeenkomst via dit formulier of onderaan deze pagina.

 

verkoopgesprekRondetafelgesprekken over marketing, financiering en verkooptechnieken

Tijdens deze editie van het startersnetwerk kun je deelnemen aan rondetafelgesprekken. Je kunt in gesprek gaan met andere starters en specialisten over drie verschillende thema’s.

Een adviseur van de Kamer van Koophandel staat voor je gereed met vragen rondom marketing, oftewel het vinden van klanten, het bepalen van je doelgroep en je ondernemersplan.

Een andere adviseur van de Kamer van Koophandel helpt je met vragen over financiering, zodat je leert hoe je aan geld kunt komen voor je bedrijf, welke overheidsregelingen er zijn, hoe je subsidie kan krijgen en wat de voordelen zijn van crowdfunding.

Marjon de Wilde, professioneel Salestrainer bij MN2B (zie meer informatie hieronder) gaat samen met een KvK klantbinding adviseur je trainen in verkooptechnieken en klantbinding, zodat je ontdekt hoe je klanten werft, aan je bedrijf bindt en welke verkooptechnieken je kunt hanteren.

Je kunt tijdens de avond aan twee van deze gesprekken meedoen. Ook word je geïnspireerd door ervaren ondernemers, krijg je een inzicht in de kansen van het overnemen van een bestaand bedrijf en krijg je alle gelegenheid en ondersteuning om een goed netwerk op te starten. Hierbij zullen we het ook hebben over het belang van zoekvragen, en krijg je tips en trucks voor het opstellen hiervan. Wil je zeker weten deel te kunnen nemen aan deze bijeenkomst? Scroll dan snel door om je aan te melden!

 

Programma woensdag 27 mei:

17.45 Ontvangst
18.00 Broodjesbuffet
19.00 Kansen in het overnemen van bedrijven
in samenwerking met St. ZIGZAG – Elly Hilgers en Tonny VeermanInterview succesvolle startup Brouwerij Kees
19.30 Rondetafel gesprekken over

 • Financiering
  Sanne van Duijn, adviseur MKB Rabobank Walcheren
  Paul Geertman Adviseur Ondernemersondersteuning KvK
 • Marketing
  Robert Bakker, Projectleider/adviseur Ondernemersondersteuning KvK
 • Sales
  Marleen Goedhart, Ondernemersadviseur KvK
  Marjon de Wilde, MN2B
20.25 Pauze
20.35 Introductie Effectief Netwerken door Arne Hulstein
Bespreken zoekvragen
20.50 Effectief Netwerken in de praktijk
21.50 Einde bijeenkomst

 

Locatie:

Kamer van Koophandel
Buitenruststraat 225
4337 ER Middelburg
Plan je route hier.

 

Rabobank-logoHoofdpartner Zeeuwse Rabobanken

Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Daarnaast biedt de Rabobank uiteenlopende mogelijkheden aan op het gebied van betalen, sparen, financieren en verzekeren voor Starters.

 

Marjon de Wilde – MN2BMarjon

Eigenaar van MN2B en al 6 jaar professioneel trainer/ coach. Het helpen van ondernemers om te groeien is geboren uit de passie voor ondernemen. Hoe krijg je meer klanten en hoe kun je bestaande klanten aan je bedrijf binden en je eigen onderneming laten groeien. Tijdens de rondetafelgesprekken krijg je informatie over hoe je het beste Klanten benaderen en handvatten om dit in je eigen onderneming toe te passen.

 

 

 Paul Geertman – Kamer van KoophandelPaul Geertman

Paul Geertman is actief bij de Kamer van Koophandel als adviseur ondernemersondersteuning en  richt zich op het verbeteren of vergroten van de groeimogelijkheden van ondernemers. Ook verbindt hij MKB-ondernemers met elkaar en met (KvK-)projecten. Ervaring heeft hij zowel binnen commerciële als niet-commerciële instanties opgedaan. Sammen met Sanne van Duijn gaat hij in op de financieringsmogelijkheden voor starters.

 

Robert BakkerRobert Bakker – Kamer van Koophandel

Robert Bakker werkt bij de Kamer van Koophandel en is actief als adviseur op breed marketing en innovatie gebied. Denk aan ICT, idee-generatie, productinnovatie, slimmer werken, social media, organisatieontwikkeling en vermarkten van innovaties. Hij deelt zijn kennis en ervaring vanuit verschillende bestuurslid- en gastdocentfuncties.

 

 

Marleen Goedhart – Kamer van KoophandelMarleen Goedhart

Marleen ken je wellicht van het inschrijven van je onderneming bij de KvK in Middelburg. Zij adviseert ondernemers bij het versterken van hun bedrijfsvoering en het realiseren van groei in hun onderneming(en). Het kan dan gaan om de start, bedrijfsvoering, groei, en internationale handel. Daarbij begeleidt zij inmiddels enkele jaren studenten die jonge ondernemers worden.

 

Sanne van DuijnSanne van Duijn – Rabobank

Sanne is na haar studie ondernemingsrecht in september 2013 bij de Rabobank begonnen als Trainee op het segment bedrijven. Inmiddels is zij sinds eind 2014 vast in dienst bij Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. In haar werk heeft zij zowel met starters als gevestigde MKB ondernemingen te maken, op financieel vlak maar ook op het gebied van betalingsverkeer. Een financiering voor een starter kan het realiseren van een ondernemersdroom mogelijk maken en om hieraan bij te dragen geeft haar voldoening. Daarnaast vind zij het belangrijk dat ondernemers met haar kunnen sparren over onderwerpen die hun bedrijfsvoering raken. Samen met Paul Geertman gaat zij op de netwerkbijeenkomst met je in gesprek over de financieringsmogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

Elly Hilgers – St. ZIGZAGElly Hilgers - stichting ZIGZAG

Elly is coördinator bij de Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep. Vanuit dit innovatie-stimuleringsfonds weet zij dat er momenteel 700 bedrijven in Zeeland ter overname aangeboden worden. Dit biedt grote kansen voor starters, omdat bij het overnemen van een bedrijf, je gelijk beschikking hebt over een klantenbestand, partnerrelaties (zoals leveranciers en samenwerkingsverbanden), ervaring, goodwill, organisatiestructuur enzovoorts. Hier gaat Elly kort op in.

 

Arne HulsteinArne Hulstein – Relationists

Als ondernemerscoach mag ik bij veel bedrijven in binnen- en buitenland in de keuken kijken. Elke keer wordt dan weer bevestigd hoe belangrijk het is om een goed netwerk te hebben en te onderhouden. Vaak is het namelijk het netwerk van de ondernemer dat het verschil maakt. Ik probeer altijd mensen uit te dagen om nieuwe mensen op te zoeken. In de mix van oprechte interesse, openheid naar anderen en passie voor de eigen dienst of het eigen product zit de sleutel tot het effectief maken van het eigen netwerk. Voor mijzelf heeft dat een wereldwijd netwerk opgeleverd met geweldige mensen. Daarom weet ik zeker dat het voor u ook succesvol zal zijn.

 

Kees Bubberman – Brouwerij KeesBrouwerij Kees

Vorig jaar heeft de gerenommeerde Zeeuwse brouwmeester Kees Bubberman zijn baan opgezegd bij Brouwerij Emelisse in Kamperland. Hij heeft besloten om per begin 2015 een eigen brouwerij te starten in Middelburg. Het eerste productie jaar zal er 1800 hl speciaalbier gebrouwen worden, en dit geeft een omzet van € 540.000,00. Het assortiment van Brouwerij Kees!, zal eigenzinnig en modern zijn, van zomerse Session India pale ales’s (IPA’s) tot Imperial Stout. De assortiment zal een blend zijn van Engelse ale’s en porters en Amerikaanse IPA’s. Deze bieren worden allemaal gekenmerkt door specifieke mout- en hopsoorten en krachtige, onderscheidende smaken. De biertjes worden kosteloos beschikbaar gesteld door Brouwerij Kees.

 

 

Aanmeldingen

Aanmelden voor deze avond is geheel gratis voor leden van ZB Startersnetwerk en voor iedereen die nog niet eerder een startersnetwerkavond van Zeeland Business heeft bijgewoond. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Momenteel zijn er 74 aanmeldingen (bijgewerkt op 27-05-2015)

 

Voornaam: Achternaam: Bedrijfsnaam:
Aart Bolle BlackDesk
Adriaan Beirnaert Progrezz pensioenen & verzekeringen
Albert Besuyen Zwaartekracht Groep BV
Anne Fermont Kindercoachpraktijk P!NK
Anneke Schouten Studio Gies
Arjan van Loenhout
Arjen Hartog Arjen Hartog Fotografie
Arne Hulstein Relationists
Aron van Oosten Emm Productions
Ayaan Nour Zeeland Business
Bart Boerhof Zeeland Business
Benoît Escaravage Emm Productions
Bo van Scheyen De Vrije Zeeuw
Casey Xavier Het Financiële Huis
Cora Scherp Zeeuwse Parels / Licht Zijn
Corina Kuijlen Adviesbureau In-tekst
Dagmar Bisschops Together
Davy Korstanje
Duncan Blackman DCB-Technical Service
Edwin Advocaat Zwaartekracht Groep BV
Elly Hilgers St. ZIGZAG
Eric Coplo Risk Consult
Frank van Loenhout FvL Audio
Gerda Koops Zeeland Business
Gert-Jan van Leiden Skills & Control
Giovanni Siereveld Skills & Control
Harrold de Raad Kamer van Koophandel
Harry van der Klooster
Henriëtte de Rooij Rabobank
Jan Dirk van Scheyen Freelancer
Johan Boone MWRZ
John Thijsselink Rabobank Walcheren/Noord-Beveland
Jonathan de Voogd Zeeland Business
Jordy van Vooren
Jozien Walhout MiM communicatie
Kees Bubberman Brouwerij Kees
Leen Marijs kapelle.nieuws.nl
Leo Lemsom Out of the boX fietstochten
Leon Blansjaar Ab Bom Koeriers v.o.f.
Marc Volleman De Twaalfde Man Marketing & Communicatie
Mariella Koster – van den Berg Van den Berg Catering
Marina Lobbezoo Massagepraktijk BodyBalance
Marjon de Wilde MN2B
Marleen Goedhart Kamer van Koophandel
Martin Lammerteijn Joxé BVBA
Melvin Blankenstijn Blankenstijn Media
Merijn van Soelen Het Klanthuis / Cresito
Michael Grguric
Nannette van der Meij Cridz
Paul Geertman Kamer van Koophandel
Paul Landsbergen Landsbergen Advies
Peter Geschiere Zwaartekracht
Petra Versluis Een Handje Erbij
Quinten Bosveld Reali B.V.
Reguillo Vandepitte Skills & Control
Rene Koster Van den Berg Catering
Ria Peene Ria Peene Fotografie
Rian de Jonge een frisse blik op de zaak
Robert Bakker Kamer van Koophandel
Ron Ploeg Ronde Twee Concepts & Marketing
Ronald van der Hoofd Het Financiële Huis
Sanne van Duin Rabobank Walcheren
Sheila Boeting Sheboezz
Stephan Van der Linden Van Koppen & Van Eijk
Thea De Feijter Het Klanthuis BV
Tim van den Berg Zeeland Business
Tonny Veerman Veerman Lukaart
Wendy Baeke Intuition
Wouter Weststrate WOUT vormgeven/fotografie/schrijven/koken

 

 

Meld je nu aan voor deze bijeenkomst. Dit kan via onderstaand formulier:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.