Startersnetwerk

 dineren | ontspannen | contacten onderhouden | kennisvergaren
effectief netwerken | persoonlijk & zakelijk ontwikkelen

 

Bekijk hier alle lidmaatschapsmogelijkheden
Bekijk hier de ledenlijst van ZB Startersnetwerk
Bekijk hier alle artikelen over ZB Netwerk op deze website

Zeeland Business organiseert in samenwerking met de Zeeuwse Rabobanken en de Zeeuwse KVK startersnetwerk evenementen verspreid door geheel Zeeland. Doel is het opbouwen van een netwerk van starters die kennis, ervaring en inspiratie delen en vooral elkaar ook iets gunnen. Vier keer per jaar worden op unieke en inspirerende locaties netwerkevents georganiseerd speciaal voor starters en jonge bedrijven (0-3 jaar).


DSC_5366Het ZB ondernemersnetwerk is een snelgroeiend netwerk speciaal ingericht voor starters en jonge bedrijven. Het netwerk komt vier keer per jaar bijeen op wisselende locaties in Zeeland. De basis van de avond is het op basis van vaste thema’s delen van kennis via gespecialiseerde kennispartners en het creëren van een aantrekkelijke combinatie van kennisdeling en netwerken. Iedere netwerkavond start met een  eenvoudige maar verzorgede maaltijd alvorens we overgaan op tot de kennisdeling sessies. Dit zijn diepgaande informatiesessies waarmee wij je als starter verder op weg proberen te helpen.

Een belangrijk deel van iedere avond wordt gevormd door middel van het effectief netwerken. Dit gebeurt onder leiding van een eigenzinnige facilitator die u, telkens op een andere manier, uitdaagt om kennis te maken met nieuwe, onbekende gezichten.

Het resultaat van het Startersnetwerk? U leert nieuwe mensen kennen, bouwt aan uw persoonlijke netwerk en vergaart veel kennis wat nodig is om uw jonge onderneming verder uit te bouwen.

Het startersnetwerk wordt beschikbaar gesteld tegen startersvriendelijke tarieven en tijdelijk ontvangt u als nieuw lid eenmalig een gratis online advertorial  klik hier voor meer informatie. Het eerste evenement mag u kosteloos bijwonen, klik op het betreffende evenement en schrijf u in.


Waarom een speciaal netwerk voor starters?

Startende ondernemers zijn volop bezig hun bedrijf op te bouwen. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf bekend raakt binnen het bedrijfsleven, ben je natuurlijk flink aan het marketen en hoop je dat anderen je activiteiten oppikken. Maar hoe doe je dat nou, jezelf zichtbaar maken en aanbevelen? En hoe vergaar je meer kennis over het bedrijfsleven en jouw branche? Ben je bekend met de valkuilen in ondernemersland, voldoet je bedrijf aan alle voorwaarden of ben je misschien op zoek naar iemand die iets voor jou kan betekenen?

Al deze onderwerpen komen samen bij het Startersnetwerk. Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe je stapsgewijs gaat bouwen aan een gezond bedrijf door bijvoorbeeld het opzetten van een goede financiële administratie, opbouwen en versterken van je naamsbekendheid en verkoopvaardigheden. Maar boven alles wil Zeeland Business je helpen om effectief te bouwen aan je netwerk. Daarnaast word je als netwerklid vermeld op onze website met link naar de website en of Linkedin profiel en bent dus online vindbaar voor potentiële opdrachtgevers. Tijdens de introductieperiode van dit nieuwe startersnetwerk ontvangen de eerste 50 leden een gratis online advertorial op de website (tww van 299,-)

Zeeland Business als matchmaker
Ben je op zoek naar een bepaald persoon of bedrijf, heb je een zoekvraag of wil je je concept voorleggen aan bepaalde ervaren ondernemers? Zeeland Business heeft een groot netwerk van bedrijven in Zeeland. Als Netwerklid brengen wij jullie graag met elkaar in contact, tijdens onze bijeenkomsten, via ons online kennisplatform of door ons een gerichte zoekvraag te stellen waarmee wij aan de slag gaan.

Kennispartners
Zeeland Business heeft een netwerkwerk van kennispartners verzameld die zich tijdens onze startersdagen en het startersnetwerk hebben verbonden. Deze kennis zullen zij met u delen tijdens deze evenementen, maar ook door het organiseren van aparte workshops, inloopspreekuren of koffiesessies. Als Netwerklid mag je hier kosteloos van gebruik maken en word je tijdig geïnformeerd wanneer deze plaatsvinden.

Effectief Netwerken

Netwerken is niet heel moeilijk. Tijdens je start heb je natuurlijk al diverse ondernemers en klanten leren kennen. Wellicht heb je visitekaartjes geruild en noteer je je contacten zodat je ze niet meer vergeet. Maar wat doe je er verder mee? En hoe kom je aan contacten die je niet uit het oog verliest. Hoe zorg je ervoor dat anderen jou onthouden?

Om een stevig en effectief netwerk op te bouwen heb je kennis nodig. Kennis over bijvoorbeeld:
– hoe kom je erachter wie waardevol is voor jouw netwerk
– hoe stel je jezelf voor, wat is belangrijk
– wat bied je aan en wanneer
– hoe houd je je netwerk levend en up to date
– waar zitten de contacten die je zoekt

Verschil startersdagen en het startersnetwerk

De startersdagen zijn bedoeld voor pre-starters, starters en jonge bedrijven om in contact te komen met landelijke en regionale kennispartners die voor je klaarstaan voor het beantwoorden van vragen, verder begeleiden en het vergaren van veel basiskennis en informatie in het opstarten van een bedrijf of verder uitbouwen van je jonge bedrijf.

Met het startersnetwerk worden wisselende vaste onderwerpen behandeld en gaan we meer de diepte in (bijv, met workshops, speeddate sessies en de combinatie met ons reguliere netwerk) op thema’s als marketing, klantbinding, financiën etc, maar staat vooral het netwerken tussen starters centraal die kennis, ervaring, inspiratie en klantingangen delen.

Het eerste evenement mag je kosteloos bezoeken, schrijf je nu in voor een van onderstaande data!

Startersnetwerkavond

2016
ZBSN 2016-1 Donderdag 10 maart Rabobank Oosterschelde, Goes  Foto’s
ZBSN 2016-2 Donderdag 19 mei  Mauritshof IJzendijke
ZBSN 2016-3 Donderdag 8 september  Brasserie Schuttershof, Terneuzen
ZBSN 2016-4 Woensdag 19 oktober
in  combinatie met regulier ZB  Netwerk
 Sligro Vlissingen
2015
ZBSN 2015-1 woensdag 18 maart Rabobank Oosterschelde, Goes  Foto’s
ZBSN 2015-2 woensdag 27 mei Kamer van Koophandel, Middelburg  Foto’s
ZBSN 2015-3 donderdag 8 oktober
in combinatie met regulier ZB Netwerk
Rederij Denick, Terneuzen  Foto’s
ZBSN 2015-4 woensdag 9 december DOK41, Vlissingen  Foto’s

Voorbeeld Programma Startersnetwerk

De bijeenkomst zullen net als bij het reguliere netwerk verlopen via een vast stramien. We hebben gemerkt dat leden het prettig vinden om een vast programma te volgen, het gevoel dat het jouw club is wordt daardoor vergroot. Het programma van het Startersnetwerk zal er ongeveer zo uitzien:

17.45 – 18.00 Ontvangst
18.00 – 19.00 Broodjesbuffet
19.15 – 19.35 Kennis Sessie deel 1
Kennis Sessie deel 2
19.45 Ervaren Ondernemer aan het woord
20.00 – 20.15 Pauze
20.15 Introductie Effectief Netwerken
20.30 Effectief Netwerken in de praktijk
21.15 Einde bijeenkomst

 

Hoofdpartner Zeeuwse Rabobanken Rabobank-logo

Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Daarnaast biedt de Rabobank uiteenlopende mogelijkheden aan op het gebied van betalen, sparen, financieren en verzekeren voor Starters. Voor meer informatie kijk je op www.zeeuwserabobanken.nl

 

Marc VollemanGastheer van de avond – Marc Volleman (De Twaalfde Man Marketing en Communicatie )

Gastheer van onze startersdagen en netwerkevents is Marc Volleman van De Twaalfde Man Marketing en Communicatie. Marc levert support en advies op het gebied van marketing en communicatie voor startende en gevestigde ondernemers. Met persoonlijke betrokkenheid en ervaring wordt voor een heldere vertaalslag van de strategie naar uitvoering gezorgd.  Marc heeft voor zijn ruimschootse werkervaring bij de KVK langdurige en uitgebreide ervaring met het adviseren en begeleiden van starters en heeft voor de KVK vele startersevents opgezet en begeleid. Marc is naast gastheer van de startersnetwerkavonden ook aanwezig voor het geven van advies en ondersteuning.

Kijk voor meer informatie over Twaalfde Man Marketing en Communicatie op deze link

Gastheer van de avond – Bert van Leerdam (BvLmedia.nl)Bert vL0306-14

Hij maakte 18 jaar vrijwel dagelijks radio en tv-programma’s bij Omroep Zeeland. Daar leerde hij dat zogenaamde harde journalistiek vaakniet werkt. Door belangstelling te hebben voor degene die je interviewt, te luisteren en door te vragen kom je op een prettige manier vaak veel verder. Hij werkte een tijd vast bij Zeeland Business, werd hoofdredacteur van het Magazine, maakte films en presenteerde evenementen.
Nu doet hij dat nog steeds vanuit zijn eigen bedrijf, BvLmedia. Daarnaast geeft hij media-trainingen en maakt hij informatieve films. Voor de overheid en bedrijven.

Uiteraard blijft hij trouw aan Zeeland Business, met plezier presenteert hij de Netwerk- en startersavonden.