Klanten vinden, binden en behouden met Startersnetwerk

_MG_1005

De eindejaarsbijeenkomst van het ZB Startersnetwerk zal plaatsvinden op Walcheren, in het broedplaats DOK41 te Vlissingen. In samenwerking met verschillende partijen gaan we een programma organiseren rondom het thema ‘Klanten vinden, binden en behouden’. Drie terugkerende, wellicht lastige maar ook leuke fases gedurende je gehele bedrijfsduur. Het zijn fases die niettemin belangrijk zijn om een goede gezondheid van je onderneming te garanderen. Ook heeft je uitvoering hiervan direct invloed op het succes van je onderneming. Reden genoeg voor Zeeland Business om hier een avond aan te wijden. Gratis aanmelden is mogelijk voor leden van het Startersnetwerk en mensen die nog niet eerder zijn geweest.

Programma woensdag 9 december:

17.30 Ontvangst
18.00 Broodjesbuffet
19.00 Drie dieptesessies in 3 kleinere groepen

 • Klanten vinden
  Wie is je doelgroep? Iedereen? Dat maakt je verkoop erg lastig, want dan richt je je ook op een kleine 6 miljard mensen die niet interessant zijn. Hoe baken je (nog beter dan nu) je doelgroep af, zodat je de beste potentiële klanten overhoudt?
  Sprekers: Sonja Kik en Rachel Blok – Zwaartekracht
 • Klanten binden
  OK, je weet nu wie je beste doelgroep is, maar hoe zorg je ervoor dat zij ook in jou geloven en met jou in zee willen? Hoe zorg je ervoor dat zij jouw dienst of product afnemen en dat je een factuur mag sturen?
  Spreker: Frits Hollander – La Scoperta
 • Klanten behouden
  Tenslotte: Klanten vinden en binden kost geld. Als vuistregel valt te hanteren dat een nieuwe klant binden 7 maal zoveel kost als een klant behouden! Hoe zorg je ervoor dat je bestaande klanten blijven bestellen, of (beter nog) zelfs meer gaan bestellen?
  Spreker: Marjon de Wilde – MN2B

Je volgt alle drie de sessies, in willekeurige volgorde.

20.25 Pauze
20.35 Inspiratie door ervaren onderneemster Jenny Crone
20.50 Introductie Effectief Netwerken door Arne Hulstein
21.00 Effectief Netwerken in de praktijk
22.00 Einde bijeenkomst

 

Locatie:Kantoorgebouw-DOK41

Dok41
Edisonweg 41
4382 NV Vlissingen
Routebeschrijving

 

Rabobank-logoHoofdpartner Zeeuwse Rabobanken

Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Daarnaast biedt de Rabobank uiteenlopende mogelijkheden aan op het gebied van betalen, sparen, financieren en verzekeren voor Starters.

Sprekers

Sonja KikKlanten vinden – Sonja Kik en Rachel Blok – Zwaartekracht

Sonja heeft diverse functies in de communicatiebranche bekleed, varierend van copywriter tot marketing strateeg. Rachel BlokNu is zij ondernemer met Zwaartekracht Marketing &
Communicatie. Daar spart zij met ondernemers over kansen en concepten helpt hen de markt af te bakenen en te leren begrijpen. Tijdens de startersnetwerkbijeenkomst deelt ze haar kennis op dit gebied samen met haar collega Rachel Blok, die door middel van Zwaartekracht Communicatie Advies haar klanten wil ontwikkelen met haar kernwoorden Trainen, Ondernemen en Creativiteit.

 

Klanten binden – Frits Hollander – La ScopertaFrits Hollander

Frits zijn achtergrond is commerciële Bedrijfskunde en marketing  was 35 jaar eigenaar van HPS Interim bureau. Hierin heeft hij vele reorganisaties, fusies en business modellen geïmplementeerd. Tevens is hij 10 jaar eigenaar geweest bij La Scoperta. Innovator en het implementeren van Talentmanagement om de ontwikkelbare talenten van mensen inzichtelijker te maken zodat er een optimale verbinding komt tussen vaardigheden en de business modellen en deze om te zetten naar succes.

 

Klanten behouden – Marjon de Wilde – MN2B_MG_0901

Marjon is eigenaar van MN2B en al 6 jaar professioneel trainer/ coach. Het helpen van ondernemers om te groeien is geboren uit de passie voor ondernemen. Hoe kun je bestaande klanten aan je bedrijf binden en je eigen onderneming laten groeien? Tijdens de sessie met haar krijg je informatie over hoe je het beste klanten kunt behouden en laten groeien, met handvatten om dit in je eigen onderneming toe te passen.

 

Ervaren onderneemster – Jenny Crone – Kordate ErvaringsdeskundigeJenny Crone

Jenny heeft op haar 31e het bedrijf van haar vader overgenomen, terwijl het in zwaar weer zat. Al snel kreeg ze te maken met de klappen van de zweep. Met hard werken heeft zij samen met haar team het bedrijf door verschillende pieken en dalen heen gesleept. Nu heeft zij haar carrière in het teken gesteld van het gebruiken van haar ervaring ten behoeve van mkb en familiebedrijven. Als ervaren onderneemster deelt zij graag haar ervaringen.

Arne-Hulstein-300x200Effectief netwerken – Arne Hulstein – Relationists

Als ondernemerscoach mag Arne bij veel bedrijven in binnen- en buitenland in de keuken kijken. Elke keer wordt dan weer bevestigd hoe belangrijk het is om een goed netwerk te hebben en te onderhouden. Vaak is het namelijk het netwerk van de ondernemer dat het verschil maakt. Hij probeert altijd mensen uit te dagen om nieuwe mensen op te zoeken. In de mix van oprechte interesse, openheid naar anderen en passie voor de eigen dienst of het eigen product zit de sleutel tot het effectief maken van het eigen netwerk. Voor hemzelf heeft dat een wereldwijd netwerk opgeleverd met geweldige mensen. Daarom weet hij zeker dat het voor u ook succesvol zal zijn.

 

Aanmelden

Leden van het Startersnetwerk en mensen die nog niet eerder zijn geweest naar het ZB Startersnetwerk kunnen zichzelf hieronder gratis aanmelden. Momenteel zijn er 46 aanmeldingen (laatste update 8 december). De deelnemers die hier voor gekozen hebben, worden onder het aanmeldformulier getoond.

Voornaam: Achternaam: Bedrijfsnaam:
Albert Besuyen Zwaartekracht Groep
Anita Paauwe EigenWijzMooi
Arne Hulstein Relationists
Bob Dalmeijer Techcopy
Casey Xavier Het Financiële Huis
Chris van de Merbel Justion Advocaten
Conchita Lindhout Conchita Fotografie
Corina Kuijlen Adviesbureau In-tekst
cynthia bunnik kindercoach cynerzie
Dagmar Bisschops TOGETHER
Floris De Witte Bedrijfscooperatie.nl
Floris De Witte Bedrijfscooperatie.nl
Frits Hollander La Scoperta
Gert-Jan van Leiden Skills & Control
Helena Postma decompassiecompany
Jaap de Hond ITs Quality Service
Jaap de Hond ITS Quality Service
Jonathan de Voogd Zeeland Business
Jorn de Vos Redbrook Engineering
Lisa Cuelenaere Praktijk Amani
Marc Volleman Twaalfde Man Marketing & Communicatie
Marc de Bock
Anoniem
Anoniem
Marjon de Wilde MN2B
Marleen Goedhart Kamer van Koophandel
Anoniem
Mike Pagé Nedwave
Nannette van der Meij Cridz ~ Creatief in de zorg
Nicole Riemens NHI Terneuzen
Niek Scheppers Rabobank
Patricia de Bock
Patrick Heebing Sales Assist
Anoniem
Anoniem
Rachel Blok Zwaartekracht Communicatie Advies
Ria Tack Mijn Eigen Lijn
Ria Peene Ria Peene Fotografie
Rien-Willem Zandee PM&C
Robin Leysen Robin Leysen PM
Ruben Tack TackVisualisatie
Anoniem
Sonja Kik Zwaartekracht Marketing & Communicatie
Stefan Joosse Redbrook Engineering
Stijn Jordans De Twee Heren
Theo Hoondert Into Repair
Tim van den Berg Zeeland Business
Willemieke van der Maas Zeeland Business
Yvonne Hilberdink Acquisitie voor ondernemers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.