Stichting Arduin: Iedereen kan werken!

Stichting Arduin stelt centraal dat mensen met een verstandelijke beperking zèlf kunnen kiezen hoe zij hun leven invullen: Waar ze wonen, werken en wat ze leren. De stichting zou graag zien dat cliënten niet alleen bij bedrijven van Arduin werken, maar ook in het ‘reguliere’ bedrijfsleven een plaats kunnen vinden.

Patty van Belle, lid van de Raad van Bestuur: “Iedereen kan werken als je stuurt op talenten en interesses. Cliënten van Arduin kunnen in uw bedrijf koffie rondbrengen of werkzaamheden doen die door drukte blijven liggen. Ze zorgen voor sociale betrokkenheid en verbondenheid in de organisatie. Dat noemen wij sociaal kapitaal.”

Cliënten hebben misschien begeleiding nodig, maar er is een meerwaarde voor beide partijen. Als voorbeeld noemt van Belle het orkest van Arduin. “De mate van ondersteuning is groot, maar mensen doen mee. Dat is eigenlijk een metafoor voor de hele samenleving.”

Om cliënten vaardigheden aan te leren die zij in hun werk kunnen toepassen, biedt de Academie van Arduin allerlei opleidingsmogelijkheden. Ook bedrijven kunnen daar hun bijdrage aan leveren door cursussen te verzorgen. De stichting is altijd in voor vernieuwing en ontwikkeling. Rene van der Waal (foto) is de persoon die graag in gesprek gaat met bedrijven en organisaties die iets voor Arduin willen en kunnen betekenen.

 

Stichting Arduin Middelburg

Seissingel 4

4333 GV Middelburg

Tel: 0118 434 500

E: info@arduin.nl

I: www.arduin.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *