Stichting Jayden vecht tegen kinderkanker

De juiste term is neuroblastoom en staat ook bekend als ‘Ziekte van Hutchinson’ of ‘Sympathicoblastoom’. Hoe dan ook is het de meest voorkomende buiten de schedel gelegen vaste tumor bij kinderen.  En bij Jayden – zoon van Rob & Jolanda Faasse – werd op vrijdag 13 februari 2009 deze tumor in zijn buik ontdekt. Bijna acht maanden later, op 2 oktober, kwam het bericht dat Jayden was uitbehandeld en op 13 oktober 2009 overleed hij. Jayden was 2 jaar en 11 maanden oud…

Voortkomend uit de drang om iets te gaan ondernemen en om andere kinderen met deze aandoening en hun ouders het leed te besparen wat hen was overkomen richtten Rob & Jolanda niet veel later de Stichting Jayden op. In samenwerking met Villa Joep trekt de stichting ten strijde tegen neuroblastoom kinderkanker. Omdat onderzoek vanzelfsprekend veel financiële middelen verlangt richt de stichting zich op het zoveel mogelijk binnenhalen van donaties.

Rob & Jolanda zitten ondertussen niet stil te wachten op donaties en zijn behoorlijk actief voor de stichting. Op de site is onder de knop ‘foto’s’ veel materiaal terug te vinden over spinningmarathons, fietstochten en andere acties die vanuit de stichting Jayden worden opgezet.

Het stichtingsbestuur wordt gevormd door Edwin Franse (voorzitter), Sabine Maas (secretaris), Gerben Franse (penningmeester) en Brigitta Weezepoel (lid). Verder weet stichting Jayden zich gesteund door (momenteel) vier ambassadeurs: De Zeeuwse popformatie Racoon; voormalig profvoetballer John de Wolf, het kindertheater-duo ‘Muis & Leeuw’ en profwielrenner Johnny Hoogerland.

 

Stichting Jayden | Langemeet 101 | 4464 BJ Goes

T: 0638 93 99 35 | info@stichtingjayden.nl | www.stichtingjayden.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *