Stichting Ondernemersklankbord Zeeland en West-Brabant – Sparren over uitdagingen

Advies nodig als starter of ervaren ondernemer? Al 37 jaar staan de adviseurs van het Ondernemersklankbord klaar om te sparren over al die uitdagingen waar ondernemers vroeg of laat voor komen te staan. “Het is mooi als je ondernemers en hun bedrijf ziet groeien!”

Aan het woord is Bas de Winter, voorzitter van het Ondernemersklankbord Zeeland en als adviseur gespecialiseerd in verkoop, marketing en financiën. “Zelf ben ik oud-ondernemer in de internationale drankenindustrie en dit vind ik een mooie manier om toegevoegde waarde te kunnen bieden aan andere ondernemers. Ik doe het nu zes jaar en geniet ervan als je ondernemers en hun bedrijf weer succesvol ziet worden.”

Sparren met adviseur
In de regio West-Brabant kloppen jaarlijks zo’n tachtig ondernemers bij het Ondernemersklankbord aan, in Zeeland zo’n zestig. Bas: “Dat zijn startende bedrijven, bestaande ondernemingen en zzp’ers. De bedrijven zijn niet groter dan twintig medewerkers en komen uit diverse branches. Sommigen willen gewoon een keer sparren over een belangrijke beslissing waar ze voor staan. Of vinden het fijn om ‘vreemde ogen’ naar hun plannen te laten kijken. Het zijn ook weleens techneuten, die moeite hebben met sales en marketing. Anderen ervaren de administratie als een uitdaging. We helpen ook bij productontwikkeling, bedrijfsopvolging of -overnames of het aanvragen van financieringen.”

Faillissement voorkomen
Het team in West-Brabant bestaat uit negen adviseurs, in Zeeland uit acht. “Met regelmaat helpen we ook ondernemers die in zwaar weer verkeren”, vervolgt Bas. “Zeker op zo’n moment is een helpende hand erg welkom. Ondernemers die zich inschrijven begeleiden we zes maanden lang tegen een minimaal bedrag. De frequentie van het contact wisselt sterk. Maar zit een bedrijf in financieel zwaar weer, dan hebben we soms wel twee keer per week contact: per mail, telefonisch of tijdens een bezoek.”

Durf hulp te vragen!
Bas heeft al bij veel bijzondere ondernemingen een kijkje in de keuken mogen nemen. “Zo begeleidde ik een keer een echtpaar dat actief is in de paardenbranche. Ze stonden voor diverse uitdagingen, waar ze graag eens over wilden sparren. Het volgende moment zit je aan tafel bij een horecabedrijf of iemand met een webshop. De moeilijkste stap voor ondernemers die bij ons aankloppen, is het blootleggen van de problemen waar ze mee kampen. Daarom wil ik graag benadrukken dat wij als klankbord helemaal neutraal zijn en onafhankelijk opereren.”

Advies op maat
Op www.ondernemersklankbord.nl kunnen ondernemers zich aanmelden. “Ze kunnen daar aangeven wat hun hulpvraag is. Binnen twee dagen nemen we contact op en koppelen we de ondernemer aan een adviseur met passende expertise uit dezelfde regio”, legt Bas uit. “En vergeet niet: we hebben in heel Nederland een netwerk van driehonderd adviseurs. Daar kunnen we ook een beroep op doen.” De adviseurs van het Ondernemersklankbord zijn ook vaak aanwezig op netwerkevenementen zoals de Startersdagen en andere bijeenkomsten van Zeeland en West-Brabant Business. Het team West-Brabant is ook bereikbaar op 088-1717920.

Zeeland
Dhr. S.M. de Winter
E: smdewinter@hotmail.com
T: 0653 354030

West Brabant
Dhr. R. Van Diem,
E: r.vandiem@gmail.com 
T: 0621 805 340
I. www.ondernemersklankbord.nl

Tekst: Marjolein Bergmann

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *