Stichting ZigZag: charme in nieuw kantoor

Verder groeien? Kom goed voor de dag met een flexwerkplek.

Een inspirerende werkomgeving laat je bedrijf groeien. Stichting ZigZag haakt in op de behoefte aan flexibele werkruimte voor zelfstandigen. Het pand aan de Edisonweg 8a in Vlissingen biedt onderneemsters de kans succesvol te zijn.

Het delen van een kantoorgebouw is niet nieuw in Zeeland. Het feit dat ZigZag ruimte biedt aan alleen vrouwelijke ondernemers, is dat wel. Elly Hilgers van ZigZag: “Onderneemsters kampen vaak met vergelijkbare situaties. Eerst beginnen ze vanuit huis met een paar uurtjes per week. Gaat hun bedrijf groeien, dan zijn er praktische obstakels. Dat kunnen verschillende dingen zijn. Een thuissituatie is geen representatieve ontvangstruimte voor je klanten. Er is behoefte aan meer scheiding tussen werk en privé. Om verder te kunnen groeien, moet je uit je comfortzone. Zo blijf je je concurrentie voor.”

Kracht van het concept
Bij ZigZag is ruimte voor werk, vergaderen, representativiteit en samenwerking. Ook initieert ZigZag activiteiten in het gebouw, zoals businessyoga, evenementen en workshops. De voordelen van samen onder één dak werken, zijn groot. Elly: “Je leert van elkaar, raakt geïnspireerd door elkaar en je versterkt elkaar. Dat is het samen werken in een professionele omgeving met andere onderneemsters. Benut deze contacten en ga het gesprek aan. Even sparren zet je aan het denken en dat helpt je verder. Dat is de kracht van dit concept.” Een aantal onderneemsters is al op vaste momenten bij ZigZag te vinden, zoals een weddingplanner, juriste, financieel dienstverlener en communicatie- en zorgprofessionals.

Je eigen kantoor voor een dagdeel of langer
Ben je op zoek naar een professionele werkplek, maar laat je omzet hoge (huur) lasten van een eigen kantoor niet toe? Doe je voordeel met het pand van ZigZag aan de Edisonweg 8a in Vlissingen. Het pand is smaakvol ingericht, goed bereikbaar en heeft voldoende parkeerruimte voor de deur.

Meer kwaliteit door inspirerende werkplek
Jacqueline Oude Hesselink (OHD DigiConsulent): “Ook ik ben als zzp’er begonnen vanuit thuis. Dit is mijn volgende stap: een kantoor buitenshuis. Dit geeft mij de ruimte om nog meer in kwaliteit te investeren. In het pand van ZigZag kom ik in de juiste ‘workflow’, en ben ik in mijn ‘werkelement’. Het professionele contact met andere zakelijke vrouwen levert veel op. We kunnen openlijk sparren en ervaringen delen. Samen werken we aan hetzelfde doel: onszelf ontplooien en omzet genereren.”

ZigZag staat voor Zeeuwse Innovatie Groep, Zeeuwse Aanjaag Groep. De stichting zonder winstoogmerk maakt zich sterk voor een innovatief Zeeland.

Tekst: Bianca Moorthamer
Foto: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.