Stimulerende maatregelen voor een asbest-veilige agrarische sector

Vanwege de voorziene plicht vanuit de overheid om per 2024 een asbestveilige agrarische sector te hebben, en de investering die dit vraagt van het agrarisch bedrijf, heeft ZLTO (Zeeuwse Landbouw & Tuinbouw Organisatie) stimulerende maatregelen ingevoerd voor het saneren van asbestdaken bij agrarische ondernemers. De vereniging voor ondernemers in de groene ruimte combineert dit met een stimulans voor het plaatsen van zonnepanelen. Beide maatregelen dragen bij aan een duurzaam erf waarmee de agrariër de toekomst veilig tegemoet treedt. De Zeeuwse Verzekeringen verbindt zich aan het Initiatief ‘Saneren Asbest’.

Jaarlijks overlijden er nog veel mensen aan de gevolgen van asbestbesmetting. Veel branden die ontstaan treffen agrarische bedrijven. In de daken van agrarische gebouwen is in het verleden veel asbesthoudend materiaal gebruikt. Bij de brand komen schadelijke stoffen vrij, die kostbaar zijn om te verwijderen en schadelijk zijn voor de gezondheid. Veel agrarische bedrijven doen hun best om hun bedrijfsvoering te optimaliseren met het oog op duurzaamheid en gezondheid. In dat kader past de combinatie: “Asbest van het dak, zonnepanelen erop!”

Klanten van De Zeeuwse die deelnemen aan het asbestverwijderingsinitiatief ontvangen als blijk van waardering een Agrarisch Optimaal Pakket. De inhoud van het pakket ondersteunt het doorvoeren van de optimalisatie van de toekomst van het bedrijf en bevat onder meer waardebonnen voor een elektrakeuring en een ZLTO adviesgesprek.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *