Tankopslag Vopak klaar voor de toekomst

vopakVan een Amsterdamse opslag voor koffie en thee tot een multinational die vloeibare bulkgoederen als olie en chemische gassen opslaat, behandelt en overslaat: in het 400-jarig bestaan van Vopak is al veel veranderd. Recent is de capaciteit van terminal in Vlissingen flink uitgebreid.

Vopak is het grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf ter wereld. Het bedrijf beschikt over een internationaal netwerk van terminals op strategische locaties op de belangrijkste handelsroutes. Met een geschiedenis van 400 jaar en aandacht voor duurzaamheid biedt Vopak veilige, efficiënte en schone opslag en behandeling van vloeibare bulkgoederen, variërend van olie, chemicaliën, gassen, LNG, biobrandstoffen en plantaardige oliën. In totaal werken er bij Vopak wereldwijd meer dan 6000 mensen.

De terminal in Vlissingen beschikt over veertien opslagtanks met een totale capaciteit van bijna 170.000 m3. Onlangs zijn op de terminal zes nieuwe tanks in gebruik genomen, met een gecombineerde capaciteit van 36.750 m3. Deze zogeheten ‘bullets’ zijn elk 100 meter lang en zijn daarmee uniek in Europa. “Hiermee is Vopak Vlissingen de grootste gasterminal voor LPG en chemische gassen, op een unieke positie in Noord-Europa”, zegt managing director Ian ter Haar. De bullets zijn via nieuwe leidingen verbonden met de steiger en de laadplaatsen, voor verder vervoer per schip, trein of vrachtwagen. Bovendien beschikt de terminal over een nieuw automatiseringssysteem. “Vlissingen is hiermee klaar voor de toekomst.”

Vopak Terminal Vlissingen
Frankrijkweg 4
4455 TR Nieuwdorp
0113 61 5800
vopak.com

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *